Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Rehine

Taha Kılınç - 11.11.2017

Rehine

Lübnan´ın önemli gazetelerinden el-Ahbâr´ın 6 Kasım tarihli manşeti tek kelimeden oluşuyordu: Rehine. Kapakta müstafi Başbakan Saad Hariri´nin boydan bir fotoğrafı vardı, tam karşısında da küçük bir karede Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman. Hizbullah´a yakınlığıyla bilinen gazetenin vermek istediği mesaj, gayet açıktı. Hariri, Suudiler tarafından Riyad´da rehine olarak tutuluyordu.

Gerçekten de, Riyad´a yaptığı resmi ziyaret sırasında, geçtiğimiz cumartesi günü aniden istifasını açıklayan Saad Hariri, o günden bu yana ülkesine dönmedi. Rehine tutulduğu algısını güçlendiren bu durum, Hariri´nin, aynı gün gözaltına alınan Suudi prenslerle ve milyarder işadamlarıyla birlikte alıkoyulduğuna dair haberlerle daha da karmaşık bir hal aldı. Sonraki günlerde Suudi Arabistan Kralı Selman ve Birleşik Arap Emirlikleri Veliaht Prensi Muhammed bin Zâyed´le görüşen Hariri´nin hâlen Riyad´da bulunduğu biliniyor.     

İstifasını duyururken hayatının tehlikede olduğunu ve 14 Şubat 2005´te Beyrut´ta öldürülen babası Refik Hariri gibi suikasta kurban gitmekten korktuğunu belirten Saad Hariri, İran´ı bölgeyi istikrarsızlığa ve kaosa sürüklemekle suçladı...

Devamını okumak için tıklayın >>



Anahtar Kelimeler: Rehine

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz