Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

RECEP TAYYİP ERDOĞAN YOL ARKADAŞLARINA SESLENDİ: ´AYAĞIMIZA KURŞUN SIKIYORUZ.. AFFEDİLMEZ!´

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı´nda içeriye dönük sert mesajlar verdi.

RECEP TAYYİP ERDOĞAN YOL ARKADAŞLARINA SESLENDİ: ´AYAĞIMIZA KURŞUN SIKIYORUZ.. AFFEDİLMEZ!´

Önceki gün açıklanan 7.4´lük büyüme oranlarını hatırlatan Erdoğan, ?Aramızdaki bazı arkadaşların, kusura bakmasınlar, ülkemizdeki ekonomik durumun sıkıntılı olduğuna dair açıklamalar yapacak kadar yanlışın içerisine düştüklerini de ve bunu toplantılarda yaptıklarını da duymak bizi üzmüştür. Bir insan kendi ayağına kurşun sıkar mı, böyle bir şey olabilir mi? Bu tür yanlışı yaparlarsa bunun affedilir yanı olamaz? dedi.

?Arkadaşlarımız oyuna geliyor... Üzülüyoruz...?

?Geçtiğimiz yıl yeniden bizim şahlanış yılımız oldu? diyen Erdoğan, şöyle konuştu: ?Yüzde 7,4´lük büyüme oranıyla dünya ekonomisinin yüzde 85´ini temsil eden G20 ülkeleri arasında birinci sırada yer alıyoruz. OECD ve Avrupa Birliği´nde de yüzde 7,8´lik büyüme elde eden İrlanda´nın hemen arkasından ikinci sırada yer alıyoruz.

Avrupa Birliği ortalamasının yüzde 2,4 olduğu dikkate alındığında Türkiye´nin başarısı daha iyi anlaşılacaktır. Kredi derecelendirme kuruluşlarının ülkemizin aleyhinde nasıl yayınlar yaptığını, Türkiye´ye küresel sermayenin girmemesi için ne gibi gayretler içerisine girdiklerini biliyorsunuz. Hatta bu oyuna gelip aramızdaki bazı arkadaşların, kusura bakmasınlar, ülkemizdeki ekonomik durumun sıkıntılı olduğuna dair açıklamalar yapacak kadar yanlışın içerisine düştüklerini de ve bunu toplantılarda yaptıklarını da duymak bizi üzmüştür.?

?Kendi ayağımıza kurşun sıkılıyor, affedilir yanı yok?

Ortada bu denli büyük başarı var. 11,2´yi üçüncü çeyrekte yakalamışsın ki görünen köy kılavuz istemez. Biz 7-7,5 konuşuyoruz ve hâlâ bunlar konuşuluyor. Bir insan kendi ayağına kurşun sıkar mı, böyle bir şey olabilir mi? Ülkenin bu psikolojik üstünlüğünü uluslararası camiaya vermesi gereken arkadaşlarım bu tür yanlışı yaparlarsa bunun affedilir yanı olamaz. Felaket tellalları zaten davul, zurna dolaşıyorlar. Onlar yetmiyor mu? Bize ne oluyor?

O İSİMLERDEN BİRİ MEHMET ŞİMŞEK Mİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın çıkışı ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek´in, ?Belki fırtına kopacak, tedbir almak zorundayız? sözlerini ve devamında geçen hafta da Uludağ Ekonomi Zirvesi´nde, ekonomik tabloya ilişkin yaptığı değerlendirmeyi akıllara getirdi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER