Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Raşid Turabi: Keşmirli Müslümanlar ümmet mücadelesi veriyor

Hindistan’ın işgali altında bulunan İslam yurdu Cammu Keşmir’de Müslümanlar ağır baskılar altında yaşam mücadelesi veriyor.

Raşid Turabi: Keşmirli Müslümanlar ümmet mücadelesi veriyor

Nüfusunun yüzde 90’ı Müslüman olan Cammu Keşmir halkı Hindistan’ın ırkçı ve baskıcı politikalarına karşı direnişini sürdürüyor. Hâlihazırda Keşmir topraklarının yüzde 35’lik bölümünü oluşturan Azad Keşmir, Pakistan’a bağlı özerk bir yönetim birimi olarak siyasi varlığını sürdürürken, Keşmir’in en büyük bölümünü oluşturan Cammu Keşmir’de Hindistan’ın acımasız işgali devam ediyor. Keşmir’in bağımsızlık mücadelesinin önemli isimlerinden Azad Keşmir Parlamento Üyesi Abdul Raşid Turabi, Keşmir’de yaşanan gelişmeleri ve Hindistan işgalini Millî Gazete’den Abdussamet Karataş'a anlattı.

Keşmirli Müslüman Parlamento Üyesi Abdul Raşid Turabi, Millî Gazete’ye Keşmir mücadelesine dair çok özel açıklamalarda bulundu. Turabi, “Keşmirli Müslümanların mücadelesi yalnızca bir vatan, bir toprak, bir özgürlük mücadelesi değil, İslam düşmanlarına karşı bir ümmet mücadelesidir” dedi.

“HİNDİSTAN’IN AMACI KEŞMİRLİLERİN DİNİ VE MİLLİ KİMLİĞİNİ YOK ETMEK”

Keşmir siyasetinin aktörlerinden biri olarak özetle Keşmir sorununu sizden dinleyebilir miyiz?

1947 senesinde Hindistan ve Pakistan’ın ayrılmasından sonra Keşmir toprakları ortada kaldı. Halkı Müslüman olan Keşmir’de Pakistan’a dahil olma kanaati oluşsa da Hindistan, buna hiçbir zaman razı olmadı. Birleşmiş Milletler’in referandum yapılarak Keşmir halkının siyasi geleceğini kendi belirlemesine dair kararı, Hindistan hükümetleri tarafından ısrarla uygulanmadı. Mevcut durumda Keşmir’in Azad Keşmir dediğimiz bölümü Pakistan’a bağlıyken Keşmir’in büyük kısmını oluşturan Cammu Keşmir, Hindistan’ın işgali altında bulunuyor. Hindistan Keşmir’deki direnişi ve Müslüman Keşmirlilerin dini ve milli kimliğini yok etmek için acımasız politikalar izliyor.

“BASKILAR KEŞMİRLİLERİ CANINDAN BEZDİRDİ”

Cammu Keşmir’de neler yaşanıyor? Son gelişmeleri bizimle paylaşır mısınız?

Hindistan yönetimi 5 Ağustos 2019’da Cammu Keşmir’in özel statüsünü kaldırdıktan sonra zaten büyük baskılar içinde olan Keşmirli Müslümanların sıkıntıları daha da arttı. Bu yasa ile Keşmirlilerin milli ve dini kimliği hedef oldu. Müslüman Keşmir halkını yok etmek istedi. Keşmir topraklarına milyonlarca Hindu taşındı ve yerleştirildi. Hindistan’ın baskıcı politikalarına seslerini yükselten Keşmir halkı ağır baskılara maruz kalıyor. 2 senedir en baskıcı şekilde devam ettirilen sokağa çıkma yasakları halkı canından bezdirmiş durumda. İşgal yönetimi Keşmirlilerin dış dünyayla bağlantı kurmaması için sürekli elektrikleri ve interneti kesiyor, okulları kapatıyor, eğitim faaliyetlerini engelliyor. Keşmirlilerin en temel yaşamsal haklarını ellerinden alıyor.

MÜSLÜMAN ÜLKELER HİNDİSTAN’A EKONOMİK YAPTIRIM UYGULAMALI

Keşmir meselesinde uluslararası beklentileriniz neler?

Tabii ki haklarını arayan bir halk olarak dünyadan beklentilerimiz var. Türkiye başta olmak üzere Türk devletlerinden, Arap ülkelerinden, Birleşmiş Milletler’den ve bütün İslam dünyasından Keşmir için daha fazla gayret göstermelerini istiyoruz. Bunu insanlık namına talep ediyoruz. Birleşmiş Milletler’in Keşmir’deki Hindistan işgalini durdurmak için kalıcı ve etki gücü yüksek adımlar atsın istiyoruz. Özellikle zengin ve ekonomisi çok iyi durumda olan Körfez ülkelerinden Hindistan’a ekonomik yaptırımlar uygulamasını rica ediyoruz. Çünkü Hindistan, ekonomik yaptırımlarla dize getirebilecek bir ülke.  İslam ülkeleri tarafından Hindistan’a uygulanacak ekonomik yaptırımların, Keşmir’deki baskılarının azalmasında muhakkak ki çok önemli katkısı olacaktır.

HER 8 KEŞMİRLİNİN BAŞINDA HİNDİSTANLI BİR İŞGALCİ BULUNUYO

Keşmir Müslümanların Hindistan’ın zulümleri karşısında duruşu ve moral durumları nasıl? 

BU bir gerçek ki; Hindistan, her türlü zulmüne rağmen Keşmirlilerin azmini ve mücadele aşkını kırmayı başaramadı. Hindistan, topraklarımıza sürekli asker yığıyor. Her 8 Keşmirlinin başında bir işgal polisi ya da askeri bulunuyor. Keşmir’in her yanında Hint istihbaratçılar kol geziyor. İstedikleri kişileri hukuksuzca tutukluyorlar. Cezaevlerinde şehit edilen Keşmirlilerin sayısı her geçen gün artıyor. Hindistan sadece Keşmir halkına değil, kendi ülkesinde vatandaşları olan Hindistanlı Müslümanlara da en büyük kötülükleri yapıyor. Bu açıdan İslam düşmanı bir zihniyetle karşı karşıya olduğumuzu hatırlatmak istiyorum. Keşmirli Müslümanların mücadelesi yalnızca bir vatan, bir toprak, bir özgürlük mücadelesi değil, İslam düşmanlarına karşı bir ümmet mücadelesidir.

 

Kaynak: Her Taraf



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER