Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

RAMAZAN KAYAN; YÜZÜNÜ KABEYE DÖNDÜĞÜ HALDE EHL-İ KIBLEYE SİLAH ÇEKEN ELLERDEN BERİYİZ

Kuzuluk'ta gerçekleşen 9. Anadolu Buluşmaları'nın son günü kapanış konuşmasında Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Ramazan Kayan Hoca İslam Dünyasında yaşanan sorunlarla ilgili açıklamalarda bulundu

RAMAZAN KAYAN; YÜZÜNÜ KABEYE DÖNDÜĞÜ HALDE EHL-İ KIBLEYE SİLAH ÇEKEN ELLERDEN BERİYİZ

Kuzuluk'ta gerçekleşen 9. Anadolu Buluşmaları kapanış konuşmasında Ramazan Kayan Hoca düşünceleri ve hedefleri tazeleyen bir konuşma gerçekleştirdi. Hem Anadolu Buluşmaları'nı hem de Anadolu Platformu'nu analiz ettiği konuşması özeleştirel nitelikteydi.

Kayan konuşmasında şunlara değindi: "Anadolu Platformu Kabe merkezli bir işe başladı. Ey Rabbim, bizim niyetimizde senin hoşuna gitmeyecek bir şey varsa sen bizi kurtar Rabbim. Kendinizi bu davaya adamış olabilirsiniz, ailenizi, çocuğunuzu adamış olabilirsiniz fakat bu yetmez. Bu adamanızı ya Allah kabul etmezse, ya merkeze kendimizi koyarsak kaygısını hep diri tutmalıyız. Yaptıklarınızla övünmeyin, çünkü mizanda neyin makbul olacağını bilmiyoruz. Ya Allah mahşerde Platform'u  yüzümüze çarparsa? Aranıza nifak ve riya sızmasına dikkat ediniz. Bu mücadelenizi zedelenmesin, yaralanmasın. İhlasımızı koruyalım, tevazuyu elden bırakmayalım. Allah'ın kıymetini bilelim, Allah'ı gücendirmeyelim, böbürlenmeyelim.  Her Anadolu Buluşması bizim  toplu tövbe seansımızdır.Biz bir hareketsek, hareketlerin de töbesi-özeleştirisi vardır. Parayı, iktidarı, dünyayı kıbleleştirmeyeceğiz. Tek kıbleli olma hassasiyetiyle bir hayat inşa edeceğiz. Modern hayat bize çok kıble dayatıyor. Bu yüzden hayatı yeniden okumamız gerekiyor. Modern hayat bize tüketime dönük bir hayatı sunuyor.

Bakınız, dünyanın en sade yeri Kabe'dir. Eğer biz de Kabe merkezli bir hayat yaşayacaksak sadeliğimizi korumamız lazım. Buradan döndükten sonra hayatlarımızı gözden geçirelim. İnsanların yersiz yurtsuz kaldığı bir dünyada kendi evlerimize ve yurdumuza tekrar bakalım.

Allah'ım, yüzünü Kabe'ye döndüğü halde ehl-i kıbleye silah çeken ellerden beriyiz ve bundan rahatsızız. Ellerimiz Müslüman kardeşlerimizin kanına gireceğine kurusun. Ey Hizbullah! Yıllarca Lübnan'da seni alkışladık ama şimdi sen Suriye'de ne yapıyorsun?  Ey İran! Kime hizmet ediyorsun? Ey Işid! Yüzlerce insan gelip safınıza katıldı ve siz kardeşlerinizin kanına girdiniz. Allah bizleri de sizleri de ıslah etsin, mazlumları sizden korusun.  

Kardeşler, bizi Platform'un gömleği kurtarmayacak, sadakatimiz ve takvamız kurtaracak. Biz sadece bu isim etrafında tek tek yapamadığımız şeyleri birlikte nasıl yapabilirizi düşünüyoruz. Bir tarafta Işidici anlayış diğer tarafta ılımlı İslam içinde gençlerimizi kaybediyoruz. Bunların hepsinin vebali üzerimizde.

 Kıbleli  bir mescit inşa edeceğiz inşallah. Sizden daha fazla kararlılık, daha fazla sadakat, daha fazla azim beklediğimi belirtmek istiyorum. Bu buluşmanın amacı «Üç R» formülü: Rih (Rüzgar), Ruh, Rah (Genişlik). Bunlara kuşanırsak oluruz Rabbani. Unutmayın ki bizim tehlikemiz rahatımızdır. Biz bizi durdurmazsak kimsenin bizi durduracağını düşünmüyorum. Biz esen rüzgar karşısında yön değiştiren değil, gittiği yerde esenlik olanlardan olacağız.

Muttaki aydınlara, mücahit alimler, mutedil kadrolara , muvahhit bir kitleye ihtiyacımız var. Güçlü bir hareket için bunların altını çiziyorum . Türkiye'deki İslam hareketinin kendi model ve sistemini kurmaya ihtiyacı var. Biz sivil bir İslami hareketiz, kimsenin angajesi değiliz, anti'si değiliz .

Konuşmamın sonuna yaklaşırken; iktidara tavsiyemizdir: Eğer gömleğiniz arkadan yırtıksa ve temizse Allah size Mısır'ın iktidarını da verir ama gömlek önden yırtılmışsa bu sonun başlangıcıdır. 

Değerli kardeşlerim, umut sizde, beklenti sizde. Onlar Allah'ı unuttu ve Allah katında harcananlardan oldu. Biz hem unutmayacağız hem de unutanlara hatırlatan olacağız. Unutmak zihinsel bir eylem değil vicdani bir eylemdir. Unutkan olursanız hafızanız gider ve hafızanız giderse kimliğiniz de gider. Kendinize ve kimliğinize sahip olunuz. Allah'a emanet olunuz."

Ramazan Kayan`ın gönüllere dokunan konuşmasının ardından 9. Anadolu Buluşmaları Sonuç Bildirgesi sunucu Celal Eyinç tarafından okunduktan sonra program sonlandırıldı.

 KAYNAK : ANADOLU PLATFORMU



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER