Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

RAMALLAH BAŞSAVCILIĞI 35 SİYASİ TUTUKLUNUN SERBEST BIRAKILMASINI REDDETTİ

Batı Yaka´daki siyasi tutukluların aileleri yakınlarının bir an önce serbest bırakılmasını istiyor.

RAMALLAH BAŞSAVCILIĞI 35 SİYASİ TUTUKLUNUN SERBEST BIRAKILMASINI REDDETTİ

RAMALLAH BAŞSAVCILIĞI 35 SİYASİ TUTUKLUNUN SERBEST BIRAKILMASINI REDDETTİ

 

Ramallah´taki Filistin Yönetimi Başsavcılığı´nın 35 siyasi tutuklunun serbest bırakılması talebini sorgulamalarının henüz tamamlanmadığı gerekçesiyle reddettiği ifade edildi.

Ed-Damir İnsan Hakları Müessesesi avukatlarından Mühenned Kerace, siyasi tutuklulardan beşinin mali kefaletle serbest bırakılması için başvuruda bulunduğunu fakat başsavcılığın Sulh Mahkemesi´ne başvurarak serbest bırakılmamalarını istediğini söyledi.

Avukat Kerace, dün (12 Temmuz Pazar) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, başsavcılığın ileri sürdüğü gerekçelerin kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Filistin Başsavcılığı´nın tutukluları bir kez dışında sorguya çekmediğini ve daha sonra dosyalarını Sulh Mahkemesi´ne gönderdiğini, gözaltı sürelerinin 15 gün uzatıldığını bildirdi.

Ramallah´ta yaşayan siyasi tutuklulardan birinin ailesi, oğullarının kefaletle serbest bırakılması için 20 gün önce başvuruda bulunduklarını fakat başsavcılığın taleplerini reddettiğini, oğullarının hiçbir suç işlemediğini ve gözaltında tutulmasının hukuka aykırı olduğunu söyledi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER