Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

RAHİP BRUNSON MESELESİNİ KİM KAYBETTİ?

Cem Ali Özden Yazdı. ?Türkiye son günlerde ekonomik olarak bir krize girdi, doların seyri dakikalar içinde değişti, bir çok manipülasyonun hedefi oldu ama bu süreçte kazanımları da oldu. Türkiye bütün dünyaya en kıymetli ajanlarınızı istersek ne pahasına

RAHİP BRUNSON MESELESİNİ KİM KAYBETTİ?

14.10.2018 Pazar

Başta ajanlık olmak üzere FETÖ ve PKK adına suç işlemekle suçlanan rahip Andrew Craig Brunson´a 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verilmişti. Daha önce 20 ay hapis yatan Brunson´un ev hapsi ve yurt dışı yasağı kaldırıldı. Trump karardan dakikalar sonra Brunson´un ABD´ye doğru yola çıkacağını duyurdu. Dünyanın merakla beklediği karar dün nihayete kavuştu. Bir çok gazeteci ve yazar tarafından pazarlık payları yazıldı, çizildi. Hatta bazılarına göre Türkiye ABD´nin yaptırımlarına dayanamadı ve papazı saldı dediler. Bütün bu olasılıkları göz önüne alabiliriz fakat dünya artık misyoner rahiplere masumane bir şekilde bakmayacak, bakamayacak. Rahipler artık gittikleri her ülkede akıllarda soru işaretleri oluşturacak.

Rahip Brunson eşi ile

Türkiye´nin  Kazanımı Oldu

Türkiye son günlerde ekonomik olarak bir krize girdi, doların seyri dakikalar içinde değişti, bir çok manipülasyonun hedefi oldu ama bu süreçte kazanımları da oldu. Türkiye bütün dünyaya en kıymetli ajanlarınızı istersek ne pahasına olursa olsun yakalarız dedi. En yetişmiş elemanlarınızı ifşa ederiz dünyanın hiçbir yerinde kullanılmaz hale getiririz dedi. Dünyadaki kirli işlerinizi din adamları kisvesi altında yaptığınızı açığa çıkarırız dedi. bu durum Hristiyan din adamlarına olan güveni gayet doğal olarak azaltacaktır.

 

Bir rahibin bir devlet için neden bu kadar önemli olduğunu dünya kamuoyunu şüpheye düşürerek dünya üzerinde diğer ülkelerde görev yapan Hristiyan din adamlarını hedef haline getirmiş oldu!

Daha önemlisi rahip meselesini gündemde tutarak doğu bloğunun süper güçleri ile yapılan kritik çalışmaları örtbas etti. Sözde müttefikleri tarafından ekonomik taarruza uğrayan Türkiye´nin doğu bloğuna kaymasının haklılığını açığa çıkardı.

Yukarıda dediğimiz gibi rahip giderken patronlarına Türkiye artık eski Türkiye değil mesajını verecek.

Türkiye´nin rahip karşılığında neyi pazarlık ettiğini ise zaman gösterecek!

Cem Ali ÖZDEN, Ottawa Kanada

Kaynak:jurnalortadogu.com



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz