Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

RAHİP BRUNSON İLE İLGİLİ FLAŞ GELİŞME: AVUKATI AYM´YE BAŞVURDU

ABD vatandaşı rahip Brunson´un avukatı ev hapsi cezasının kaldırılması için Anayasa Mahkemesi´ne (AYM) başvurdu. 35 yıl hapsi istenen ABD´li rahip Brunson için görülen davanın üçüncü duruşması 12 Ekim´de görülecek, sabah saatlerinde ise ABD´den açıklama g

RAHİP BRUNSON İLE İLGİLİ FLAŞ GELİŞME: AVUKATI AYM´YE BAŞVURDU

Türkiye ile ABD arasında gerilime neden olan ve ABD Hazine Bakanlığı tarafından Adalet Bakanı ile İçişleri Bakanı´na yaptırım uygulama kararı almıştı. Türkiye´de ABD ürünlerine ek vergi getirmiş bu yaşanan siyasi gerilimin ardından döviz kuru artmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, artan döviz kuru ile ilgili New York´ta "ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntının rahip Brunson ile uzaktan yakından alakası yoktur" açıklamasında bulunmuştu.

İzmir´de FETÖ ile PKK adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla 35 yıl hapsi istenen ve tutukluluğu ev hapsine çevrilen ABD vatandaşı rahip Andrew Craig Brunson´ın avukatı İsmail Cem Halavurt, ev hapsi ve adli kontrol şartının kaldırılması talebiyle Anayasa Mahkemesi´ne (AYM) bireysel başvurusunu yaptı.

ABD vatandaşı rahip Brunson´un Andrew Craig Brunson için avukatı İsmail Cem Halavurt yine geçtiğimiz günlerde İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi´ne müvekkilinin ev hapsi ve adli kontrol şartının kaldırılması talebiyle başvurmuştu. İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi, rahip Brunson´un bu başvurusunu reddetmişti.

 

Mahkeme heyetinin reddettiği talep, incelenmek üzere üst mahkeme olan İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesi´ne gönderildi. Üst mahkeme de suç vasıflarında değişiklik olmadığı gerekçesiyle oy birliğiyle ev hapsi ile yurt dışına çıkış yasağına yapılan itirazı reddetmişti.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, bugün Washington´da düzenlediği basın toplantısında "biz kesinlikle rahip Brunson´un bir an önce yurduna dönmesini istiyoruz. Zaten bu çok gecikti" açıklamasında bulunmuştu.

 

 

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER