Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Rabia Naz´ın ölümünde önemli delil ´metruk ev´ yıkılmış

Rabia Naz Vatan´ın ölümündeki önemli bir delil olan ´metruk ev´in 27 Eylül´de polisin yaptığı olay yeri keşfinden hemen sonra yıkıldığı ortaya çıktı.

Rabia Naz´ın ölümünde önemli delil ´metruk ev´ yıkılmış

Giresun´un Eynesil ilçesine bağlı Gümüşçay Mahallesi´ndeki evlerinin önünde 12 Nisan 2018 tarihinde yaralı halde bulunan Rabia Naz Vatan, çağırılan ambulansla hastaneye kaldırılırken doktorların tüm müdahalesine karşın hayatını kaybetmişti. Küçük kızın ölüm nedeninin tespiti için Adli Tıp Kurumu´ndan istenilen iki ayrı raporda, Rabia Naz´ın, genel beden travmasına bağlı kırık ve iç organ yaralanması sonucu yaşamını yitirdiği, bunun da yüksekten düşme ile uyumlu olduğu kaydedildi. Aile ise kızlarına otomobil çarptığını ve Rabia Naz´ın yaralı olarak evin önüne bırakıldığını iddia etti.

Soruşturmayı yürüten Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı´nca yapılan açıklamada ise iddia ve ihtimallerin titizlikle değerlendirildiği vurgulanarak, olayın trafik kazası olabileceği yönündeki görgü tanıklığına dayanmayan iddiaların, elde edilen bulgularla doğrulanamadığı belirtildi. Soruşturmada, 60 kişinin de tanık olarak ifadesine başvuruldu.

 

MÜFETTİŞLER VE ÖZEL EKİP SORUŞTURUYOR

Rabia Naz´ın babası Şaban Vatan, olayın yeniden soruşturulması için Adalet Bakanlığı´na başvuruda bulundu. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül´ün talimatı üzerine Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) yeniden soruşturma için müfettiş incelemesine karar verdi. İlçeye gelen müfettişler, soruşturmada daha önce ifadelerine başvurulan 60 tanığı yeniden dinliyor, Giresun Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği´ndeki özel bir ekip de olayın çok yönlü soruşturuyor. Müfettişlerle koordineli yürütülen soruşturmada, bölgedeki güvenlik kamera kayıtları ile olay günü çevredeki cep telefonlarına ait HTS kayıtları da incelemeye alındı.

Haberin devamı...



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER