Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

PYD/PKK 500 TERÖRİSTİ AFRİN´E SOKTU

Terör örgütü PYD/PKK, Suriye´nin Haseke ve Aynularab gibi bölgelerinden 500 kadar teröristi, "sivillerin dayanışma ziyareti" adı altında Afrin´e geçirdi.

PYD/PKK 500 TERÖRİSTİ AFRİN´E SOKTU

PYD/PKK, geçen hafta Suriye´nin kuzeyinde işgalinde tuttuğu bölgelerde, Afrin´e "dayanışma konvoyu" tertipleyeceğini duyurmuştu.

AA´nın Afrin ve Haseke içindeki güvenilir kaynaklarının verdiği bilgiye göre, PYD/PKK işgalindeki Kamışlı, Dırbasiye, Malikiye, Haseke merkez ve Kahtaniye gibi yerleşimlerden çıkan araçlarla gelen çok sayıda kişi önceki gün Türkiye sınırında yer alan Aynularab´a (Kobani) ulaştı.

Aynularab´da hazırlanan diğer vasıtalarla birleşen, yüzlerce otobüs ile binek araçtan oluşan konvoy da dün gece geç saatlerde Afrin´e girdi.

18-02/06/sivi2.png

REJİM YOLLARINDAN GEÇEREK GELDİLER

Beşşar Esed rejiminin kontrolündeki yollardan geçerek Afrin´e gelen konvoyda en az 2 bin kişinin yer aldığı görüldü.

Araçların ilk çıkış yaptığı noktalar ile Afrin içindeki kaynaklar, konvoydakilerin bir kısmının gönüllülerden oluştuğunu ancak önemli bir bölümünün PYD/PKK´nın katılımı zorunlu tuttuğu "memur ve öğrenciler"den meydana geldiğini bildirdi.

Konvoyda ayrıca, çeşitli bölgelerden toplanmış yaklaşık 500 terörist yer aldı. Afrin´e sokulan 500 kişilik grubun içindekilerin az bir bölümünün örgüte yeni katılanlardan oluştuğu öğrenildi.

TERÖR ORGANİZASYONLARINA ZORUNLU KATILIM

PYD/PKK, geçen hafta, işgal ettiği bölgelerde "Afrin´le dayanışma" adı altında gösteriler organize etmiş, "memur ve öğrenciler"in katılımını zorunlu tutmuş ve tüm iş yerlerine zorla kepenk indirtmişti.

AA´nın 21 Ocak 2018 tarihli haberinde de Esed rejiminin Halep il merkezindeki PYD/PKK´lıların Afrin´e yardım gönderebilmesi için kara yolunu kullandırdığı bilgisi paylaşılmıştı.



Anahtar Kelimeler: TERÖRİSTİ AFRİN SOKTU

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER