Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

PYD´NİN IŞİD TAKTİĞİ MEHMETÇİK´E SÖKMEDİ

Zeytin Dalı Harekatı´nı başarıyla sürdüren Mehmetçik, teröristlerin ÖSO´ya yapmak istediği bombalı araç saldırısını tank atışıyla engelledi. Mühimmat yüklü araç, vurularak imha edildi.

PYD´NİN IŞİD TAKTİĞİ MEHMETÇİK´E SÖKMEDİ

Afrin´de temizliğe devam eden Mehmetçik, dün de Şeyh Huruz Köyü´nü teröristlerden temizledi. 20 Ocak´ta başlayan harekatta şimdiye kadar 999 terörist etkisiz hale getirildi. 12´si stratejik 40 nokta terörden arındırıldı. Harekatın dünkü kısmında teröristlerin Özgür Suriye Ordusu´na (ÖSO) bağlı güçlerin bulunduğu mevziye yönelik bombalı araçla yapmaya çalıştığı saldırıyı Mehmetçik tank atışıyla engelledi. Afrin´in batısında kontrol altına alınan stratejik bir tepeye yönelik teröristlerin saldırı girişimi Mehmetçik´in dikkati sayesinde bertaraf edildi. PYD/PKK terör örgütüne ait mühimmat yüklü bir kamyonetle ÖSO´nun bulunduğu mevziye bombalı saldırı girişimi olduğu, TSK tarafından korunan tepeden tespit edildi. Bunun üzerine termal kameralarla takip edilen aracın, yerleşim yerlerinin olduğu alandan çıkması beklendi. Aracın yerleşim yerlerinden uzaklaşmasının ardından teröristlerin bulunduğu araca yönelik tank atışı yapılarak imha edildi.

BÖLGEDE AÇILAN YENİ CEPHEDEN ENDİŞE DUYUYORUZ

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Suriye sınırındaki vatandaşlarının güvenliği sağlamasının Türkiye´nin bir hak ve görevi olduğunu söyledi. 
AP Genel Kurulu´nda konuşan Mogherini ?Kuzey Suriye´de açılan yeni cepheden derin endişe duyuyoruz? diyerek Suriye´de yeni bir cephe açmanın Türkiye´yi daha güvenli yapmayacağını iddiasında bulundu.

?OHAL VE YETKİLERİNİ SONA ERDİRİN´

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Heather Nauert, Türkiye Af Örgütü Türkiye Şubesi Direktörü Taner Kılıç´ın yeniden yargılanmasını değerlendirdi. Nauert, Kılıç´ın tahliye edildikten sonra yeniden tutuklanmasıyla ilgili rahatsızlık duyduklarını dile getirdi. Sözcü Nauert ?OHAL´i sona erdirmeye, OHAL yetkililerince keyfi gözaltına alınanları serbest bırakmaya ve Türkiye´nin kendi iç ve uluslararası yükümlülükleriyle uyumlu olarak hukukun üstünlüğünü koruma altına almaya çağırıyoruz? dedi. 

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER