Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

PYD TÜRKMEN KÖYLERİNİ BOŞALTIYOR

Suriye Demokratik Türkmen Hareketi Başkan Yardımcısı Cevizci, PYD´nin, Kobani´nin Heyyele köyündeki Türkmenleri, DAEŞ´in kontrolündeki Münbiç kentine göçe zorladığını söyledi.

PYD TÜRKMEN KÖYLERİNİ BOŞALTIYOR

PYD TÜRKMEN KÖYLERİNİ BOŞALTIYOR

 

Suriye Demokratik Türkmen Hareketi Başkan Yardımcısı Tarık Sulo Cevizci, PYD´nin, Kobani´ye (Ayn el Arap) bağlı Heyyele köyündeki Türkmenleri, DAEŞ´in kontrolündeki Münbiç kentine göçe zorladığını söyledi.

Cevizci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, silahlı PYD unsurlarının Suriye´nin kuzeyindeki Türkmen ve Arap köylerini boşaltıp yerine Kürt nüfusu yerleştirdiğini belirtti.

PYD´nin son olarak Kobani´ye bağlı Heyyele köyüne baskın yaptığını vurgulayan Cevizci, şöyle konuştu:

"Silahlı gruplar Türkmen köyünü kuşattıktan sonra evlerde arama yaptı. Ardından sivil halkı meydanda topladılar. PYD tarafından tehdit edilen Heyyele köyündeki Türkmenler, terör örgütü DAEŞ´in kontrolündeki Münbiç kentine göçe zorlandı."

Cevizci, PYD´nin köyün ABD öncülüğündeki koaliasyon güçlerince bombalanacağını söylediğini aktardı.

Ölümle tehdit edilen Türkmen ailelerin ramazanda zulümle karşı karşıya kaldığını anlatan Cevizci, "Türkmenlerin yaşadığı insanlık dramına bir çözüm bulunması gerekiyor. BM´den, Türkmenlere karşı uygulanan bu zorbalığın durdurulmasına yönelik uluslararası hukuk normlarını uygulayarak bir kalıcı çözüm bulunmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"Demografik yapı değiştirilmeye çalışılıyor"

Boşaltılan Türkmen köyüne Kuzey Irak´tan getirilecek Kürtlerin yerleştirileceğini öğrendiklerini dile getiren Cevizci, Suriye´nin kuzeyindeki demografik yapının değiştirilmeye çalışıldığını vurguladı.

Türkmen Heyyele köyünde 3 bin 500 kişinin yaşadığını hatırlatan Cevizci, şöyle konuştu:

"Köy, Halep-Haseke güzergahında stratejik bir konuma sahiptir. Bölgeyi hakimiyetine almaya çalışan PYD, sadece Türkmenleri değil Arapları da göçe zorlamaktadır. Karşı çıkanlar veya gitmek istemeyenler ise tutuklanmaktadır. PYD´nin kasıtlı yanlış koordinat vermesi nedeniyle Türkmenlerin yaşadığı Bir Mahli köyü, koalisyon güçlerince bir gecede 7 kez bombalanarak yerle bir edildi. Hava bombardımanında 150 Türkmen hayatını kaybetti."



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER