Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Putlar yıkılırken?

Tamer Korkmaz- 30.01.2018

Putlar yıkılırken?

ABD´nin adı ?Amerika Yalnızlık Devletleri? oldu! Amerikan ?Time? dergisi ?Yalnız Amerika? kapağı ile çıktı. Trump´ın Beyaz Saray´daki bir yılının ardından ?ABD´nin yalnızlaştığını ve en önemli müttefiklerinden bile uzaklaşmaya başladığını? yazan dergi, ?ABD´yi tek başına kalmış bir ülke olarak? tasvir etti!

Time´ın kapağı, ?Donald Trump´ın suyunun ısındığının? habercisi gibi duruyor.

 ?The Post? ile ?Mark Felt: Beyaz Saray´a Yıkım Getiren Adam? adlı filmler; 1974´te istifa etmek zorunda kalan Başkan Nixon´ı tam da bu dönemde sopaladığına göre, Hollywood´un eliyle verilen dolaylı mesajın da ?Time? dergisinin kapağıyla ?aynı kapıya çıktığını? düşünebiliriz!

Neyse; biz yine şu yalnızlık meselesinden devam edelim:

Son yıllarda, ısrarla ?Türkiye´nin yalnızlaştığından? söz ederek, ?Ankara´yı, Washington ve Tel Aviv´e yönlendirmeye? yeltenen içerideki muhtelif etki ajanları; ?Putları Amerika´nın malum yalnızlığı? kapak olduğunda birden dut yemiş bülbüle döndüler?

-Eyvahlar olsun!

*

Ya, şu son birkaç yılı ?Ortadoğu´da, Suriye´de ne işimiz var?? diyerek geçiren, Sam Amca´sının kadrolu elemanlarına ne demeli?

?Zeytin Dalı Harekatı?nın ardından, kamufle olabilmek için adeta yırtınıyorlar!

?Sayın Cumhurbaşkanım, lütfen çıkarın ülkemizi artık bizi bu Ortadoğu denilen bataklıktan; yüzümüzü yine Batı´ya döndürün!? diye yazan (29 Eylül 2017) Özel Harp Gazetecisi Ertuğrul, mesela?

Afrin harekâtının başlamasıyla birlikte yazısına ?Adını koyalım, o çuvalın rövanşı şimdi alınıyor? diye başlık atıyor! (26 Ocak 2017)

Bukalemunluğu, ?saklanma? ihtiyacındandır!

Peki, Sam Amca´sının bu kaşar dublajcısının 23 Eylül 2017 tarihli yazısına attığı başlık neydi; tam sırası gelmişken onu da hatırlayalım...

Irak ve dahi Suriye´ye yönelik muhtemel bir sınır ötesi harekât için ?Bir adım içeriye girerseniz dünya karşınıza dikilir? diyordu! En başta, -put yapıp taptığı- Amerika´sı ile korkutuyordu, aklınca!

Bu Ertuğrul´un, iki yıl önce Bild gazetesindeki yazısında ?Radikal Kürt Partisi!? diye tanımladığı terör örgütü PKK, şu sıralar Afrin´de vuruldukça; Özkök´ün namı hesabına çalıştığı ABD´si de vurulmuş oluyor!

Elbette ?Gladio´cu Leopar´ın Benekleri? değişmez de?

Anında kamufle olup asıl misyonunu gizleyebilmek için, ?gerektiğinde, vakit geçirmeden yüz seksen derece dönmesi? de şu ?Görevimiz Tehlike!? filmindeki rolünün, misyonunun icabıdır!

*

Ertuğrul mu; 14 Ekim 2006 tarihli yazısının başlığından ?Tam dansöz gibi yazmışım? diye sesleniyordu!

1 Mart (2003) tezkeresinin TBMM´de reddedilmesini, medyada ondan daha fazla ?yerden yere vuran? yoktu?

?Şimdiden iki nesil kaybettik; ekonomimiz çökecek vs.? diye defalarca yazdı. 11 Mart 2006´da da şöyle diyordu:

?1 Mart tezkeresinin kabul edildiği günden itibaren hep şu tezi savundum: Türkiye bu kararıyla Ortadoğu´da aktif bir aktör olmaktan vazgeçtiğini bütün dünyaya ilan etmiştir??

Sonraki yıllarda da ısrarla benzer lafları etti?

Bir gün bir baktık ki (1 Aralık 2017´de) köşesinde aynen şu satırlar okunuyordu:

?O Meclis ki, bundan on dört yıl önce 1 Mart 2003´te iktidarı ve muhalefeti ile Amerikan askerine geçiş iznini reddederek bütün dünyanın gözünde bir itibar abidesi haline gelmişti. 2003´lerden sonra Türkiye´yi yükselen yıldız yapan direklerden biriydi, o karar?? 

Yani?

-Dön baba, dönelim!

Gezici araştırma şirketi, ?Türkiye´nin en güvenilir kişileri? anketinde işte bu Ertuğrul´u on üçüncü sırada gösteriyordu! (29 Aralık 2017)

?Şaka gibi!? mi diyorsunuz?

Gerçekten de; okuyucularını/kamuoyunu ?adamakıllı yanıltma; hipnotize etme? bahsinde onun eline kimseler su dökemez!

*

Ayağı kırıldıktan sonra bazı kararlar almış, sütununda onları açıklamıştı, Ertuğrul: İşte bu ?Kırık Ayak kararlarından ikisini ?Artık çok daha az milli meseleler? ile ?Artık çok daha az, ağır ol da molla desinler? diye tarif ediyordu?

Ertuğrul dediğimizde; ?iliştirilmiş gazetecilik? hayatını, ?gayrı millilik? misyonuyla geçiren (sürdüren) bir Özel Harp elemanından bahsetmiş oluyoruz!

?Ağır ol da molla desinler? kısmına gelince; yirmi beş yıl öncesine gidip, Uğur Mumcu Suikastı´nın ardından gazetesi Hürriyet´te yaptığı yayınları, attığı manşetleri hatırlayabiliriz, pekâlâ?

Mumcu´nun katillerini ?İran´la bağlantılı? yahut ?radikal İslamcı? gibi göstererek perde arkasındaki Gladio´nun üzerini itina ile örtenlerden birisi de kendisiydi!

Bir de; 6 Mayıs 2000´de ?Cinayetle uzaktan yakından hiçbir ilgisi olmayan? masum gençleri, kamuoyuna ?katiller!? diye sunan ?Umut Operasyonu? dönemi var?

Utanmaz Adam Ertuğrul´un yönettiği gazete ?uydurma katilleri enseleyenler!? arasında başı çekiyordu!

Hürriyet, 7 Mayıs 2000´deki manşetinden sonra bu defa 5 Haziran 2000 tarihinde ?el yükselterek? şu başlığı atmıştı?

?MOLLA BÜLBÜLÜ ÖTTÜ: Başta Mumcu Suikastı olmak üzere tüm faili meçhuller aydınlandı?

-Öttü dedikleri ?İranlı? mı? Uydurma bir şahıstı!



Anahtar Kelimeler: Putlar yıkılırken

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz