Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Putin´in telefon trafiği

Ortak gündem; Türkiye, İran ve Rusya arasında gerçekleşecek toplantı

Putin´in telefon trafiği

Her üç görüşme ardından yapılan açıklamada da Putin´in, Suriye´de sona yaklaşan askeri operasyonlarla ilgili durumu değerlendirdiğine dikkat çekilerek, Soçi´de bugün yapılacak zirveye yönelik de görüş alışverişinde bulunduğu kaydedildi.

İki liderin telefonda Suriye krizini ele aldıkları bildirildi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı Donald Trump, telefonda Suriye, İran, Kuzey Kore, Afganistan ve Ukrayna konularını görüştü.

Putin ve Trump, terör ve uyuşturucu kaçakçılığına yönelik tehlikelerin giderek arttığı Afganistan´ı, Ukrayna krizi çerçevesinde Minsk anlaşmasını, İran´ın nükleer programını ve Kore Yarımadası´ndaki durumu da ele aldı.

Kremlin Basın Merkezinden yapılan açıklamada iki liderin, Suriye´nin toprak bütünlüğü, bağımsızlığı ve egemenliğinin muhafaza edilmesi konusunda görüş birliğine vardıkları belirtildi.

Putin´in ayrıca dün Suriye lideri Beşşar Esed ile gerçekleştirdiği görüşme konusunda da Trump´ı bilgilendirdiği kaydedildi.

Putin, İsrailli ve Mısırlı liderler Netanyahu ve Sisi ile ayrı ayrı görüştü

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile telefonda Suriye´yi görüştü. 

Kremlin Basın Merkezinden yapılan açıklamada, Putin´in, Netanyahu ve Sisi ile gerçekleştirdiği ayrı ayrı telefon görüşmelerinde Suriye konusunun ele alındığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca Cumhurbaşkanı Sisi´nin görüşmede, Rusya´nın Suriye krizinin çözümünde üstlendiği rol için Putin´e teşekkür ettiği vurgulanarak, Netanyahu ile Putin´in ise Suriye´nin güneyindeki gerilimi azaltma bölgelerini istişare ettikleri bildirildi.



Anahtar Kelimeler: putin trump netenyahu sisi

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER