Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

PUTİN’İ KOVMAK İÇİN YOLA ÇIKAN YAKUT ŞAMAN PSİKİYATRİ SERVİSİNE YATIRILDI

Altı ay önce Yakutsk’tan Moskova’ya doğru 2021 yılında Vladimir Putin’in “ruhunu Kremlin’den kovmak” için yürümeye başlayan Şaman Aleksandr Gabışev, psikiyatri servisine sevk edildi

PUTİN’İ KOVMAK İÇİN YOLA ÇIKAN YAKUT ŞAMAN PSİKİYATRİ SERVİSİNE YATIRILDI

19 Eylül tarihinde kaldığı çadırdan kimliği belirsiz kişilerce kaçırılan Yakut Şaman Aleksandr Gabışev’in gözaltına alınarak, psikiyatri servisine sevk edildiği öğrenildi.

Yerel halklara yapılan baskılara dikkat çekmek için Buryatya’dan Putin’in “kötü ruhunu” kovmak üzere Kremlin’e yürümesiyle gündeme gelen Yakut Şaman’ın gözaltına alındığı ve Yakutsk’taki bir nöropsikiyatri servisine kapatıldığı bildirildi.

Saha Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığının internet sitesinde yapılan açıklamada “Bu vatandaş ile ilgili gereken önlemler alınacak” ifadeleri kullanıldı.

Bakanlığın basın merkezi ayrıca, Yakut Şaman’ın “hastalığını” tespit etmek için tedavi altına alınacağını da aktardı.

Bilindiği üzere, altı ay önce Yakutsk’tan Moskova’ya doğru 2021 yılında Vladimir Putin’in “ruhunu Kremlin’den kovmak” için yürümeye başlayan Şaman Aleksandr Gabışev, 19 Eylül 2019 gecesi Buryatya ve İrkutsk bölgeler sınırında kaçırılmıştı.

Uzak Doğu karayollarını takip ederek şimdiden iki bin kilometreden fazlasını kateden ve Moskova’ya doğru yürüyen şaman, yolculuğunun dördüncü ayında Temmuz 2019’da Çita kentinde miting düzenlemişti.

Yaklaşık 700 yüz kişinin toplandığı mitingte açıklama yapan şaman Aleksandr Gabışev, “Tanrı bana dedi ki, “Putin insan değil iblis” ve benim onu kovmam gerekiyor. Bu yüzden ben onu kovmak için yürüyorum. Şimdilik barışçıl yollarla; halk toplantıları ve mitinglerle. Barışçıl yollarla olmazsa, diğer yöntemler de olur.” diye konuşmuştu. Ayrıca konuşmanın sonunda şaman, “Bundan sonra Putin size emir veremez özgür yaşayınız!”  demişti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER