Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Putin’den Trump yorumu.. Azil süreci tamamen yapay gerekçelere dayanıyor

Putin, “Trump hakkında sanki sonu gelmiş, işi bitmiş gibi konuşuyorsunuz.” dedi

Putin’den Trump yorumu.. Azil süreci tamamen yapay gerekçelere dayanıyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, büyük yıl sonu basın toplantısı kapsamında gazetecilerle bir araya geldi. ABD Temsilciler Meclisi’nin Başkan Donald Trump’ın görevden azlini onaylamış olmasına ilişkin bir soru karşısında Putin, “Trump hakkında sanki sonu gelmiş, işi bitmiş gibi konuşuyorsunuz.” dedi ve şöyle devam etti:

“Ancak Trump’ın azil süreci tamamen yapay gerekçelere dayanıyor. Tüm bu süreç, seçimi (Trump’a karşı) kaybeden Demokratlar’ın giriştiği iç kavganın neticesi. Trump’ı ilk başta Rusya’yla işbirliği yapmakla suçlamışlardı, şimdi de Ukrayna’ya baskı yapmakla itham ediyorlar. ABD Temsilciler Meclisi’nin görevden azlini onaylamış olmasının Trump’ın başkanlığının sonu olduğundan emin değilim. (Yargılanacağı) Senato’nun Trump’ı görevden alacağını sanmıyorum.”

Dünya Dopingle Mücadele Kurumu’nun (WADA) Rusya’yı dört yıl boyunca düzenlenecek olan tüm büyük spor organizasyonlarından men etmiş olmasına ilişkin ise Putin, “WADA’nın bireysel cezalandırma yerine Rus sporcuları kolektif olarak cezalandırması adil bir karar değil. Rus sporcuların ezici çoğunluğu ‘temizken’ böyle bir karar alınmış olası siyasidir” vurgusunu yaptı.

Putin söz konusu kararın ne aklıselime ne de uluslararası hukuka uygun olduğunu ekledi. Rus lider, “WADA’nın ulusal olimpiyat komitemizle bir sorunu yoksa, takımımızın kendi bayrağıyla müsabakalara katılmasına izin vermeli” vurgusunu da yaptı.

Rusya lideri bir soru karşısında, “TürkAkım ya da Kuzey Akım-2 gibi yeni doğalgaz boru hattı projelerine rağmen ülkemizde çıkarılan doğalgazın Ukrayna üstünden transit yoluyla başkalarına ulaştırılmasına devam edeceğiz” dedi ve ekledi: “Doğalgazın Ukrayna üstünden transit yoluyla Avrupa’ya iletilmesi bizim için daha maliyetli ancak Rusya bu transit yolunu korumaya hazır.”

Putin bir türlü neticeye ulaştırılamayan doğalgaz fiyatı görüşmeleri hakkındaysa, “Rusya hâlâ doğalgaz için Ukrayna’ya şu anda aldığından çok daha uygun bir fiyat sağlamaya hazır.” açıklamasını yaptı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER