Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Putin'den Biden'ın davetine yanıt! Putin zirvede konuşma yapacak

Rusya Devlet Başkanı Putin, ABD Başkanı Joe Biden'in davetine yanıt verdi. Putin 40 ülke liderinin katılacağı İklim Zirvesi'nde konuşma yapacak.

Putin

ABD Başkanı Joe Biden, 22 ile 23 Nisan tarihlerinde ABD öncülüğünde düzenlenecek olan İklim Zirvesi'ne başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ErdoğanRusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping olmak üzere 40 ülke liderine davet mektubu göndermişti.

UKRAYNA, ÇEKYA VE NAVANLY

Biden, göreve geldiği günden beri Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile temas kurmadı. Davet mektubunun ardından ABD Başkanı Joe Biden'ın Rus lider Putin'e 'katil' sözleri, Ukrayna, Çekya ve Rus muhalif Aleksey Navalny nedeniyle ABD-Rusya ilişkileri giderek gerildi. 

PUTİN BIDEN'IN DAVETİNE YANIT VERDİ

İki ülke arasındaki ilişkilerde tansiyon yüksekliği sürerken Kremlin'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Kremlin basın dairesinden yapılan açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 22 Nisan’da ülke liderlerinin katılımıyla video konferans formatında düzenlenecek olan İklim Zirvesi'nde konuşma yapacağı belirtildi.

İKİLİ GÖRÜŞMEYE YANIT HENÜZ YOK

Putin Biden'in İklim Zirvesi'ne geç de olsa yanıt verirken, ABD Başkanının bir diğer teklifine henüz yanıt vermedi. Biden,Putin ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde "üçüncü bir ülkede zirve görüşmesi" teklif etmişti. 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER