Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Putin´den ´START´ açıklaması! ´Çekiliyoruz´

St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu´nda açıklamalar yapan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinin 2021 yılında sona erecek olan Stratejik Silahların Azaltılması Anlaşması´ndan (START) çekilmek için hazırlık yaptığını duyurdu.

Putin´den ´START´ açıklaması! ´Çekiliyoruz´

St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu´nda (SPIEF 2019) uluslararası haber ajanslarının yöneticileriyle bir araya gelen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD´nin füze savunma anlaşmalarından çekilmesinin küresel güvenliği istikrarsızlaştırmaya yönelik bir adım olduğunu söyledi. Putin, uluslararası silah kontrol sisteminin çökmesi konusunda ciddi bir risk bulunduğunu da ifade etti.

Rus lider, ABD´nin Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması´ndan (INF) çekildikleri için sorumluluk üstlenmeleri gerektiğinin bilincine varmaya başladığını kaydetti.

Çekileceğiz

Fransız haber ajansı AFP´nin geçtiği son dakika bilgisine göre Putin, ülkesinin 2021 yılında sona erecek olan Stratejik Silahların Azaltılması Anlaşması´ndan (START) çekilmek için hazırlık yaptığını duyurdu.

Antlaşma, 8 Nisan 2010´da o zamanlar Rusya Devlet Başkanı olan Dmitriy Medvedev ile ABD Başkanı olan Barack Obama tarafından imzalanmıştı.

ABD Kongresi´nin bazı üyeleri, Başkan Donald Trump´a yazdıkları mektupta, süresi 2021´de bitecek olan anlaşmayı uzatmaya çağırmıştı.

INF karşılıklı olarak askıya alınmıştı

Rusya ve ABD daha önce 1987 yılında imzalanan Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması´nı (INF) karşılıklı olarak askıya almıştı.

Kaynak: Ajanslar



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER