Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Putin: Suriye toprakları yabancı devlet askerlerinden arındırılmalı

Putin, “Kim bir başka ülkenin toprağında, ki bu durumda Suriye’nin, hukuka aykırı olarak bulunuyorsa orayı terk etmelidir.” dedi.

Putin: Suriye toprakları yabancı devlet askerlerinden arındırılmalı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye topraklarında yabancı devlet askeri güçlerinin bulunmaması gerektiğini söyledi.

Uluslararası televizyon kanallarına verdiği bir mülakatta Putin, Suriye’nin de her devlet gibi kendi topraklarında egemen olması gerektiğini vurguladı. Putin, “Kim bir başka ülkenin toprağında, ki bu durumda Suriye’nin, hukuka aykırı olarak bulunuyorsa orayı terk etmelidir.” dedi.

Rusya Devlet Başkanı, ülkesinin askeri birliklerinin de kurulacak yeni meşru Suriye hükümetinin Moskova’nın desteğine ihtiyacı kalmadığına kanaat getirmesi durumunda ivedilikle ülkeyi terk etmeye hazır olduğunu sözlerine ekledi.

Başkan Donald Trump’ın Aralık ayında Suriye’den çekilme kararı aldığını açıklamasının ardından istifasını veren ABD Savunma eski Bakanı James Mattis, NBC televizyonuna konuştu. Türkiye’nin kuzey doğu Suriye’deki askeri operasyonunun sürmesi ve ABD’nin baskıyı sürdürmemesi durumunda IŞİD’in kesinlikle geri geleceğini vurgulayan Mattis, şöyle konuştu:

“IŞİD tamamen yenilmedi. Açıkça görülüyor ki Kürtler, kendilerini Türk saldırılarına göre uyarlıyor. IŞİD’e karşı savaşı devam ettirip ettiremeyeceklerini göreceğiz. Bunun bir etkisi olacak. Soru şu ki; bu etki ne kadar olacak?”

Kaynak: Euronews



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER