Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Putin ve Erdoğan´ın soğukkanlı strateji oyununda Trump bir piyon haline geldi!

Yunan ?Hellas Journal´ haber sitesinde Michalis Ignatius tarafından kaleme alınan, ?Putin ve Erdoğan´ın soğukkanlı strateji oyununda Trump bir piyon haline geldi? başlıklı makalede, S-400´ler konusunda ABD Başkan´ı Trump´ın Türkiye´ye yaptırım kararı alma

Putin ve Erdoğan´ın soğukkanlı strateji oyununda Trump bir piyon haline geldi!

Yunan ?Hellas Journal´ haber sitesinde Michalis Ignatius tarafından kaleme alınan, ?Putin ve Erdoğan´ın soğukkanlı strateji oyununda Trump bir piyon haline geldi? başlıklı makalede, S-400´ler konusunda ABD Başkan´ı Trump´ın Türkiye´ye yaptırım kararı almasındaki kararsızlığı eleştiriyor.

Makalenin tercümesi şöyle:

ABD Başkanı Donald Trump, ezici çoğunluğu ikna edemedi. Trump, Türkiye´nin bütün ikazlarına rağmen Rus S400 sistemini satın almasına karşılık yaptırımlarını desteklemesi sebebiyle Cumhuriyetçi senatörleri Beyaz Saray´a davet etti.

Beyaz Saray´a davet edilen senatörler Uluslararası İlişkiler ve Silahlı Kuvvetler Komitesi Başkanı Idaho´lu Jim Rich ve Oklahoma´lı Jim Inhofe´dir.

Ancak Trump, bu iki senatörü Türkiye konusunda ikna edemedi. Senatörler Başkan Trump´ı yasalara uyması konusunda uyardılar.

Başka bir sorun daha var: Suriye. Türkiye bölgeyi tek başına kontrol etmek istiyor. YPG savaşçılarının ABD´ye tamamen sadık kalması nedeniyle Amerika´nın olmasına izin vermeyecek olan Kuzey Suriye´den Kürtlerin çekilmesini talep ediyor.

Suriye, ilişkilerin ABD ile Türkiye arasında kriz olmasının temel nedeni olabilir, çünkü Türkiye´nin tutumu Rusya´nın stratejisine hizmet ediyor.

Senatörler Trump´ın Türkiye´ye karşı yaptırımları desteklemeye devam edeceğinden kesinlikle emindi. Türkiye´ye ceza vermenin gerekli olduğuna inanılıyor; çünkü Türkiye, Amerika´nın en tehlikeli düşmanı olarak nitelendirdiği Rusya´yla yakınlaştı, .

ABD Senatosu Silahlı Kuvvetler Komitesi başkanı, ABD hükümetinden S-400´ün satın alan Türkiye´ye karşı yaptırımlar getirmesini beklediğini söyledi.

Jim Inhofe, Twitter´da Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan´ın Amerikan teknolojisini çalmak için özel olarak tasarlanmış Rus silah sistemini satın alma kararının sonuçlarının farkında olduğunu yazdı.

Çünkü S-400´ler, F-35´in en büyük düşmanı. Bu nedenle Pentagon, Türkiye´nin F-35´in üretim programına katılımını ve 100 uçak alımını iptal etti.

Dün, F-35 davasındaki tüm çabayı sarf eden HALC örgütü dışında, İsrail hükümetinin de aynı konuda Washington´a görüşmelerde bulunduğu bildirildi.

HALC´nin daha sonra Ermenileri, Yahudi Lobisini ve bazı Hıristiyan örgütlerini tanımladığını hatırlıyoruz.

ABD senatörü Twitter gönderisinde şunları yazdı: "Cumhurbaşkanı Erdoğan, S-400´leri Putin´den alma kararının sonuçlarının farkındaydı.

Başkan Trump, Türkiye´yi S-400 üretim programından çıkarmak için doğru kararı verdi. Bir sonraki adımı CAATSA kapsamındaki yaptırımları dört gözle bekliyorum. "

Senatörün dün kamuoyuna açıklaması, Cumhurbaşkanı Donald Trump´ın Türkiye´ye yaptırım uygulamadaki isteksizliğinden kaynaklanıyor.

Birbiri ardına, Senato arkadaşları, Amerika´nın Rusya gibi düşmanlarına muamele eden CAATSA yasalarının öngördüğü şekilde gerekli önlemi almasını teşvik edecektir.

S-400´ün satın alınması, ağır cezalar sağlayan ilgili yasa hükümlerine tabidir. Sayın Inhofe´nin, görevine Robert Menendez, Jack Reed ve Jim Reitz ile yazdığı Sayın Erdoğan´a ünlü bir açık mektubu Trump ile birlikte eklemesi çok önemlidir.

Senatörlerin (Demokratlar ve Cumhuriyetçiler) Erdoğan´a, Amerika´ya ihanet ederse ne olacağını söyleyen dürüst bir mektuptu.

Bay Trump´a gelince, sürekli zaman alıyor, ancak bir nedenden ötürü, şaşırtıcı olmayan, Washington´daki diplomatların ve analistlerin çoğunluğu, Rusya ve Türkiye´nin stratejik oyununda ABD Başkanının yakında kendi isteğine rağmen bir piyona dönüştüğünü fark edeceği konusunda ikna oldular.

*Bu makalede yer alan görüşler yazarına aittir. Time Türk´ün editöryal politikasını yansıtmayabilir.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER