Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Putin, Golunov davasının kontrol altında tutulmasına ilişkin talebi olumlu karşıladı

Rusya İnsan Hakları Sorumlu Yetkilisi Moskalkova, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin´in uyuşturucu suçlamasıyla ev hapsine alınan Rus gazeteci İvan Golunov´a gözaltı sırasında bulunulan muameleyle ilgili resmi bir soruşturma yapılması ve ön soruşturmanın

Putin, Golunov davasının kontrol altında tutulmasına ilişkin talebi olumlu karşıladı

Putin´le dün bir araya gelen Tatyana Moskalkova, Golunov´un çalıştığı Meduza sitesine yaptığı açıklamada ?Konu ile ilgili görüşlerimi ve İvan´a yönelik güç kullanımına dair endişemi dile getirdim. Bu konuda resmi bir soruşturma gerçekleştirilmesi ve güç kullanımı için yasal koşulların olup olmadığının açıklığa kavuşturulması gerektiğini belirttim. Başsavcılığın yasallık açısından ön soruşturma üzerindeki kontrolünü sürdürmesini istedim. Putin bu taleplere olumlu yanıt verdi? dedi.

Moskalkova´ya göre, gazeteci İvan Golunov, adli kontrol şartı ile serbest bırakılabilirdi.

Diğer yandan Kremlin´den yapılan açıklamada da Moskalkova ile Putin´in basına kapalı olarak yapılan görüşmesi hakkında şu açıklama yapıldı: ?Molskalkova Devlet Başkanı´na insan hakları ile ilgili yıllık raporunu sundu. Rusya vatandaşlığı alımındaki sorunlar, emlak yatırımcılarına ve yabancı para ipoteği alan ailelere destek ve ceza muhakemeleri usulü kanunu ile ilgili güncel konular ele alındı. Moskalkova, ayrıca İvan Golunov davası ile ilgili bilgi verdi.?

GOLUNOV´UN AVUKATI: EVİNDEKİ EŞYALARINDA PARMAK İZİ YOK

Golunov´un avukatı Sergey Badanşin, evinde yapılan aramalarda uyuşturucu suçu davası çerçevesinde alınan eşyaların üzerinde müvekkilinin parmak izi bulunmadığını ifade etmişti.

Rusya İçişleri Bakanlığı basın dairesinden yapılan açıklamada, Golunov´un üzerinde ve evinde bulunan uyuşturucu içeren paketlerin üzerinde kimliği bilinmeyen birkaç kişinin DNA örneklerine rastlandığı belirtilmişti.

Devamı >>>



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER