Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Prof. Dr. Sefa Saygılı Değerlendirdi. İstanbul Sözleşmesi ve sayın Davutoğlu

Saygılı "Defalarca yazmamıza rağmen, 2011 yılında övgü ve hararetle İstanbul Sözleşmesi’ni imzalayan Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun partisinin sözcülerinin İstanbul Sözleşmesi’ni desteklediklerini görüyoruz. "

Prof. Dr. Sefa Saygılı Değerlendirdi. İstanbul Sözleşmesi ve sayın Davutoğlu

Toplumu, aileyi, inanç ve kültür değerlerimizi ifsat eden İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı yasayı anlamanın diğer yolu ise bilge ve akil insanların eserlerinin okunmasıdır.

Bilge kadın Alev ALATLI’nın “FESUPHANALLAH”  ile “HAFAZANALLAH” adlı eserleri, değerli üstadlar Yusuf KAPLAN, Prof. Dr. Nevzat TARHAN, Prof. Dr. Ahmet ŞİMŞİRGİL, Abdurrahman DİLİPAK, Dr. Mücahit Gültekin,  Av. Sibel ERASLAN, Sema MARAŞLI ile başucu kitabı olarak Av. Muharrem BALCI’nın yayına hazırladığı “İSTANBUL SÖZLEŞMESİNDEN İNSANI VE AİLEYİ KORUMAK”  (Pınar Yayınları, 2020) kitabı okunmalıdır. Bu mücadele var olmak/yok olmak mücadelesidir. Diğer anlatımla BEKA SORUNUMUZDUR!

Dünya düzeni neyin, nerede ve kimin/kimlerin eliyle yapılacağını iyi hesap ediyor. Mukaddes şehrimiz İstanbul’un seçilmesi tesadüf değildir. Yüce Peygamberimizin (S.A.V) fetih müjdesi ile şereflenmiş belde olan İstanbul’da imzalanması ve adının İSTANBUL SÖZLEŞMESİ konulması fethin intikamı olarak değerlendirilmelidir.

Defalarca yazmamıza rağmen, 2011 yılında övgü ve hararetle İstanbul Sözleşmesi’ni imzalayan Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun partisinin sözcülerinin İstanbul Sözleşmesi’ni desteklediklerini görüyoruz.

Sayın Davutoğlu yenilerde bu konuda açıklama yaptığını görüyoruz.STK’lar tarafından tartışmaya açılan İstanbul Sözleşmesi'yle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Davutoğlu, şunları söylemiş:

"İstanbul Sözleşmesi'nin başlığı şudur, 'Kadına karşı şiddetin ve aile içi şiddetin önlenmesine yönelik uluslararası sözleşme' Esası budur, diğer bütün maddeler buna göre yorumlanır. Bunu bir yönetmelik veya yasa zannediyorlar, bu sadece bir çerçeve metindir.İstanbul Sözleşmesi bir genel ilkeler rehberidir, onu uygulayacak olan sizsiniz. Bu sözleşmede hiçbir yerde LGBT dâhil, Türkiye'yi temel ahlaki meselelerde müeyyide altına sokan bir madde söz konusu değil."

Hayır, Sayın Davutoğlu bu sözleşmeye dayanılarak yapılan 6284 sayılı yasa ile kadınlara şiddet azalmamış, adeta fazlasıyla artmıştır. On binlerce erkek (eş, baba ve hatta oğul olarak) evlerinden 6 aya varan uzaklaşmalar almışlardır maalesef.

Ülkemiz, kadim medeniyet ve inanç değerlerine sahiptir. Rusya Federasyonu, Macaristan, Ermenistan, Çekya, Hırvatistan, Bulgaristan ve son olarak Polonya’nın dahi reddettiği İstanbul Sözleşmesi tek taraflı fesih edilip uzantısı 6284 sayılı yasa yürürlükten kaldırılmalıdır. Aileyi, kadını ve çocukları en üstün seviyede şiddetten ve istismardan koruyacak, tabii/evrensel hukuk ilkelerine uygun yasalar yapılmalıdır. Aksi halde toplum çöker ve aile biter.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER