Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Prof. Dr. Müftüoğlu uyardı: Can sıkıntısı, hastalık hazırlayıcısıdır!

Hürriyet Gazetesi yazarı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu bugünkü köşesinde okurlarına 'can sıkıntısına' yönelik önemli uyarılarda bulundu.

Prof. Dr. Müftüoğlu uyardı: Can sıkıntısı, hastalık hazırlayıcısıdır!

Dünyada ve ülkemizde yaşanan koronavirüs salgını beraberinde psikolojik sorunları da getirdi. Bunlardan en önemlisi son dönemde artan can sıkıntısı.

Bugünkü köşesinde bu konuya yer veren Hürriyet Gazetesi yazarı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, dikkat çeken uyarılarda bulundu.

"Can sıkıntısı da tıpkı stres gibi önemli bir hastalık hazırlayıcısıdır" yazan Müftüoğlu, "Migrenden ülsere, reflüden taşikardiye, uykusuzluktan sinirsel kolite pek çok sağlık sorununun can sıkıntısından kaynaklanması mümkün. " değerlendirmesinde bulundu.

İşte Prof. Dr. Müftüoğlu'nun 'önemli' başlıklı o yazısı;

CAN SIKINTISI HASTA EDİYOR

"HAYATTA nelerin olup bittiğini fark edememenin yarattığı önemli sorunlardan biri de “can sıkıntısı”dır. Ve bu sorun bugünlerde neredeyse koronavirüsten daha hızlı yayılma eğilimindedir. Ernie Zelinski’nin can sıkıntısından kurtulmak isteyenlere bazı tavsiyeleri var. Zelinski diyor ki: “Başkalarının ateşinde ısınmak yerine kendi ateşinizde ısının ve can sıkıntısını hayatın çok basit bir kuralını kullanarak alt edin: O kural zor ve konforlu olmayanı seçmektir."

"Zelinski’ye göre, canı sıkılanların çok sık karşılaştıkları bazı sorunlar var: “Bu kişiler maddi varlıkları ve güvenlikleri için sürekli kaygı duyma eğilimindeler. Eleştiriye karşı çok hassaslar. Geçer akçe değerlerle uyum içinde olma eğilimindeler. Her şeye çok kolay üzülürler. Özgüvenleri yok gibidir. Yeteri kadar yaratıcı oldukları da söylenemez.”

"Uzmanlara göre, can sıkıntısı da tıpkı stres gibi önemli bir hastalık hazırlayıcısıdır. Migrenden ülsere, reflüden taşikardiye, uykusuzluktan sinirsel kolite pek çok sağlık sorununun can sıkıntısından kaynaklanması mümkün. Bu sorunu aşmanın yolu da önemli ölçüde farkındalık kültürümüzü geliştirmekten geçiyor"

Kaynak: milligazete.com.tr



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER