Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Prof. Dr. Osman Altuğ´dan poşet kanununa tepki

1 Ocak itibariyle yürürlüğe giren poşet kanununu değerlendiren Prof. Dr. Osman Altuğ, "Bu halkın üzerine yüklenen bir yüktür" dedi.

Prof. Dr. Osman Altuğ´dan poşet kanununa tepki

 1 Ocak 2019 tarihinde yürürlüğe giren kanunla birlikte alışverişlerde kullanılan poşetler ücretli oldu.

Söz konusu kanuna göre market alışverişlerinde kullanılan her bir plastik poşet için 25 kuruş ödeniyor. Plastik poşet kanununa vatandaşlar tarafından olumlu ve olumsuz yönde tepkiler gelirken Prof. Dr. Osman Altuğ da konuyu değerlendirdi.

Prof. Dr. Osman Altuğ, TV5´te konuya dair değerlendirmelerde bulundu. ?Bu çevre kirliliği gerekçe gösterilerek halkın üzerine yüklenen bir yüktür? ifadelerini kullanan Altuğ, poşet karşılığında müşteriden istenen miktarın da yüksek olduğunu dile getirdi.

Prof. Dr. Osman Altuğ´un konuya dair açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Bu çevre kirliliği gerekçe gösterilerek halkın üzerine yüklenen bir yüktür. Ben gideceğim ekmek alacağım bir liraya, yirmi beş kuruş da poşete vereceğim. Ekmek kaça geldi bir lira yirmi beş kuruşa. Ekmeğe % 25 zam geldi o halde. Poşet karşılığında müşteriden istenen miktar da çok fazla.

 

Poşetin maliyeti nedir? Poşet plastikten olduğu için bizatihi kendisi çevreyi kirletici bir unsur. Madem çevre bilinci önemseniyor, kese kağıdı kullanılsın. Kağıt çevre dostudur. Plastik bin yıl geçtikten sonra ancak ortadan kalkan bir şey.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER