Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Prof. Dr. İlber Ortaylı: Böyle bir Abdülhamid yok

TRT1´de yayınlanan "Payitaht Abdülhamid" dizisini eleştiren Prof. Dr. İlber Ortaylı, "Böyle bir Abdülhamid yok, böyle bir devir de yok" dedi.

Prof. Dr. İlber Ortaylı: Böyle bir Abdülhamid yok

TRT1´de yayınlanan "Payitaht Abdülhamid" dizisini eleştiren Prof. Dr. İlber Ortaylı, "Böyle bir Abdülhamid yok, böyle bir devir de yok" ifadelerini kullandı. Ortaylı, Abdülhamid´in tarım politikasının da yerle bir edildiğini söyledi.

Katıldığı televizyon programında Abdülhamid dizisine yönelik eleştirilerde bulunan tarihçi İlber Oratylı, "Dizi için konuşmayalım gücenirler" dedi.

ilber-ortayli-abdulhamid-dizisi-1545556781.png?

Ortaylı, Sultan Abdülhamid dönemindeki tarım politikasını anlatarak, "Onun yaptığı reformlarla, gelişen dışarıya açılan ordusunu besleyen bir tahıl üretimi maalesef aradan yüzyıl geçmeden bizim çok demokratik hükümetlerimiz tarafından yerle yeksan edilmiştir. 10 sene evvel sattığı mahsulatı şimdi alıyor başka yerlerden bu şaşılacak bir şey." diye konuştu.

"ABDÜLHAMİD SUSKUN BİR PADİŞAHTI"

Prof. Ortaylı, Abdülhamid Han´ı "Son derece suskun, tedbirli konuşan, hiç renk vermeyen belki ses tonuyla bile öyle olan bir padişahtı" şeklinde tanımladı.

 

Abdülhamid dizisi için ise "Dizi için konuşmayalım gücenirler, böyle bir Abdülhamid yok, böyle bir devir de yok" diyen Ortaylı, sultanın konsolosa tokat attığı sahneyi "Osmanlı padişahı konsolos falan dövmez, sadece bir şeyhülislamımız bir konsolosu dövdürttü eline sağlık" sözleriyle eleştirdi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER