Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Prens Selman´dan Çin´e zulüm desteği!

Çin´i ziyaret eden Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman, Pekin yönetiminin toplama kamplarını desteklediklerini (!) söyledi.

Prens Selman´dan Çin´e zulüm desteği!

Çin´i ziyaret eden Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman, zalim Pekin yönetiminin Doğu Türkistan´da inşa ettiği ve milyonlarca Müslüman Uygur Türkünü asimilasyona tabi tuttuğu toplama kamplarını desteklediklerini (!) söyledi.

Asya turu kapsamında Çin´e gelen, Devlet Başkanı ŞiCinping ve Başkan Yardımcısı Han Cıng ile görüşmeler gerçekleştiren ve bu ülke ile 28 milyar dolarlık ticari anlaşmalara imza atan Suudi Veliaht Prens, görüşmelerin ardından yaptığı açıklamada, ?Çin´in ulusal egemenlik, güvenlik ve istikrarını koruma (!) çabalarını destekliyoruz? ifadelerini kullandı.

Muhammed Bin Selman, ?Çin´in, ulusal güvenliği korumak için terörle ve aşırıcılıkla mücadele önlemleri alma hakkına saygı duyuyor ve destekliyoruz. Çin ile iş birliğini güçlendirmeye de hazırız. Dışarıdan Çin´in içişlerine müdahale edilmesine karşı çıkıyoruz. Çin, ulusal güvenliği için terörle mücadele ve aşırılık karşıtı çalışmaları yürütme hakkına sahiptir? diye konuştu.

Bin Selman´ın açıklamalarını manşetine taşıyan Newsweek, Suudi Veliaht Prens´in sözlerini, ?Bin Selman, Pekin ziyaretinde Çin´in Müslümanlar için kullandığı toplama kamplarını savundu? ifadeleriyle okurlarına duyurdu.

TOPLAMA KAMPLARINA DESTEK!

Suudi Prens´in Doğu Türkistan´daki kamplarla uluslararası toplumun eleştirilerinin odağında olan Pekin´e ?terörle mücadelede´ (!) saygı ve destek sunması, uluslararası basında ?Riyad, Müslümanlar için kurulan toplama kamplarını savunuyor? şeklinde yorumlandı.

Uygur Türkleri, Selman´ın Pekin ziyareti öncesi, Prens´ten, toplama kamplarını kapatması için Çin yönetimine çağrıda bulunmasını istemişti.

DARBECİ SİSİ´DEN İŞBİRLİĞİ MESAJI

Öte yandan Mısır´ın darbeci generali Abdulfettah es-Sisi, Kral Selman bin Abdulaziz ile yaptığı görüşmede, iki ülke arasında, bölgesel meselelerde ?en üst düzeyde koordinasyonun? sürdürülmesi gerektiğini vurguladı. Sisi, Şarm eş-Şeyh kentinde başlayan Avrupa Birliği (AB)-Arap Zirvesi çerçevesinde Mısır´da bulunan Kral Selman´la bir araya geldi. Kral Selman da ziyaretinin, iki ülke arasındaki seçkin ilişkileri sürdürmek ve ikili iş birliğini desteklemek için gerçekleştiğini kaydetti.

 

 

 



Anahtar Kelimeler: Prens Selman zulüm desteği

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER