Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

PRENS SELMAN: EN BÜYÜK TEHLİKE İRAN DEĞİL, İHVAN!

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Amerikan Time dergisine verdiği röportajda, Ortadoğu´daki sorunların ardında İran olmasına rağmen en büyük tehlike Müslüman Kardeşler (İhvan) olduğunu söyledi.

PRENS SELMAN: EN BÜYÜK TEHLİKE İRAN DEĞİL, İHVAN!

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Amerikan Time dergisine verdiği röportajda, Ortadoğu´daki sorunların ardında İran olmasına rağmen en büyük tehlike Müslüman Kardeşler (İhvan) olduğunu dile getirdi. Muhammed bin Selman ayrıca, Suudi Arabistan´ın bugüne kadar kapasitesinin sadece yüzde 10´unu kullandığını, henüz kullanmadığı yüzde 90´lık bir kapasiteye sahip olduğunu söyledi.

Suudi Arabistan´ın, eski ABD Başkanı Barack Obama döneminde terörle mücadele alanında ABD ile birlikte çalıştığını ifade eden Veliaht Prens, Riyad ve Washington´un İran rejimi ve onun yarattığı tehlikeye dair fikir birliği içerisinde olduğunu, aralarındaki tek farkın İran rejimi ile başa çıkma yolu olduğunu dile getirdi.

Muhammed bin Selman, Tahran´ın ekonomi veya ordusunun, Suudi Arabistan´ın ekonomisi ve ordusuyla kıyaslanamayacağını bu yüzden de Ortadoğu´daki bütün sorunlarının arkasında duran İran´ın, Suudi Arabistan için büyük bir tehdit oluşturmadığını söyledi.

Terörist grup olarak sınıflandırdıkları İhvan´ı büyük tehdit olduğunu vurgulayan Veliaht Prens, Suudi Arabistan, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Ürdün ve Ortadoğu´daki diğer birçok ülkenin onlara karşı iyi bir strateji izlediğini ancak İhvan´ın ana hedefinin Avrupa´da yaşayan Müslüman toplumlar olduğunu söyledi. Veliaht Prens, Müslümanları aşırılıklara yönlendiren İhvan´ın Avrupa´nın 30 yıl sonra Müslüman bir kıta olmasını ümit ettiğini ifade etti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER