Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

´Pompeo´nun açıklamaları ikiyüzlü ve ahmakça´

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo´nun İran liderlerine yönelik ´mafya´ benzetmesine sert tepki gösterdi. Kasımi, Pompeo´nun açıklamalarını ´ikiyüzlü ve ahmakça´ olarak niteledi.

´Pompeo´nun açıklamaları ikiyüzlü ve ahmakça´

23. 07. 2018 Pazartesi

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo´nun açıklamalarının "ikiyüzlü ve ahmakça" olduğunu belirtti. Kasımi, İran Dışişleri Bakanlığı internet sitesinden yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Pompeo´nun açıklamalarını "İran´ın iç işlerine müdahale" olarak değerlendiren Kasımi, "Uluslararası anlaşmalara aykırı bu sözler ABD´nin bölgeyi istikrarsızlaştırmaya yönelik attığı bir adımdır." ifadesine yer verdi.

Pompeo İran´ı ´mafyaya´ benzetmişti

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, dün yaptığı bir konuşmada, İran´da rejim karşıtı gösterileri desteklediklerini ifade etmiş ve İranlı üst düzey yetkililerin karıştığını iddia ettiği yolsuzluklara işaret ederek "Liderler arasındaki yolsuzluk ve zenginlik seviyesi, İran´ın bir hükümetten çok mafyaya benzer bir şey tarafından yönetildiğini gösteriyor." şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.

Kaynak: yenişafak.com



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER