Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Pompeo´dan Taliban ile uzlaşı açıklaması

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, ABD ile Taliban arasında devam eden barış görüşmelerinde ilerleme kaydedildiğini söyledi.

Pompeo´dan Taliban ile uzlaşı açıklaması

Afganistan´ın başkenti Kabil´e gerçekleştirdiği ziyareti sırasında, ABD´nin Kabil Büyükelçiliğinde basın toplantısı yapan Pompeo, ülkesinin Afganistan´daki askerlerini çekmeye hazır olduğunu belirtti.

ABD´nin, Afganistan´daki tüm sorunları müzakere masasına yatıracağını ifade eden Pompeo, bu nedenle Taliban´ı doğrudan Afgan makamlarıyla görüşmeye ikna etmek için çabaladıklarını bildirdi.

Pompeo, "Taliban ile barış görüşmelerinde ilerleme kaydedildi. Önümüzdeki 3 ay içerisinde uzlaşma sağlanması bekleniyor." dedi.

ABD ile Taliban arasında yapılan tüm görüşmelerle ilgili Afgan hükümetinin bilgilendirildiğini dile getiren Pompeo, barış görüşmelerinde hiçbir konunun gizli tutulmadığının altını çizdi.

PAKİSTAN´A DESTEK ÇAĞRISI

Pompeo, Pakistan´ın Afganistan´da barışın tesisi için destek verme zamanının geldiğini vurguladı.

Bölge barışı için Pakistan´ın önemli rolünün olduğuna dikkati çeken Pompeo, Pakistan´dan bu konuda her türlü desteği beklediklerini kaydetti.

Pompeo, "Taliban ile barış olursa bölge ülkelerin tümünün yararına olacaktır. İran da şunu anlamalı ki Afganistan´da barış sürecini engellemeye çalışmak kendilerinin yararına olmayacaktır." diye konuştu.

Kaynak: Ajanslar



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER