Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Pompeo: İlhak kararını İsrail verecek

Amerika Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Batı Şeria’nın bazı bölgelerini ilhak edip etmeme kararını İsrail’in vereceğini söyledi

Pompeo: İlhak kararını İsrail verecek

Amerika Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Batı Şeria’nın bazı bölgelerini ilhak edip etmeme kararını İsrail’in vereceğini söyledi, Washington’un konuyla ilgili görüşünü İsrail’e özel olarak ileteceğini belirtti.

Voa Türkçe’nin haberine göre, Dışişleri Bakanı Pompeo, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Batı Şeria’nın ilhakı konusunda nihai kararı İsrailliler verecek. Bu İsrail’in kararı. Biz onlarla yakın çalışarak konuyla ilgili görüşlerimizi özel olarak paylaşırız” ifadelerini kullandı.

Mike Pompeo, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ve siyasi rakibi Benny Ganz’ın olağanüstü ulusal hükümet kurmak üzere Pazartesi günü imzalamış oldukları anlaşmadan duyduğu memnuniyeti ifade etti, İsrail’de seçimlerin dördüncü kez yapılmasının kimsenin çıkarına olmayacağını düşündüğünü söyledi.

İmzalanan koalisyon anlaşmasında, yeni kurulacak hükümetin barış ve bölgesel istikrar için çabalayacağı belirtilmekle birlikte, İsrail’in egemenliğini işgal altındaki Batı Şeria’da bulunan Yahudi yerleşimlerini kapsayacak şekilde genişletme planlarını hayata geçirebileceği de ifade ediliyor.

Böyle bir adım İsrail’in 1967 savaşında ele geçirdiği ve şu anda İsrail ordusu kontrolunda bulunan toprakları fiilen ilhak etmesi yani kendi sınırlarına katması anlamına gelecek. Koalisyon anlaşması, ABD’nin yeşil ışık yakması halinde, Netanyahu’nun 1 Temmuz’tan itibaren planı uygulamaya koyabileceğini belirtiyor.

Mahmud Abbas: “Böyle bir adım atılması halinde elimiz kolumuz bağlı durmayız”

Dışişleri Bakanı Pompeo’nun açıklamasını sert bir dille kınayan Filistin lideri Mahmud Abbas, İsrail’in Batı Şeria topraklarını ilhak etmesi halinde, İsrail ve ABD ile anlaşmaları geçersiz kabul edeceklerini söyledi.

Mahmud Abbas, “Amerikan ve İsrail hükümetleri dahil olmak üzere uluslararası ilgili tarafları, İsrail’in topraklarımızı ilhak ettiğini açıklaması halinde elimiz kolumuz bağlı durmayacağımız konusunda bilgilendirdik” dedi.

Kaynak: İktibas Dergisi



Anahtar Kelimeler: Pompeo: İlhak kararını İsrail verecek

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER