Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Polis intiharları Meclis gündeminde: 5 ayda 25 intihar

Polis intiharlarını muhalefet vekilleri meclis gündemine taşıdı. Vekillerin açıkladığı verilere göre son on yılda 3 bin 109 polis istifa etti

Polis intiharları Meclis gündeminde: 5 ayda 25 intihar

İYİ Parti Gaziantep Milletvekili İmam Hüseyin Filiz, Meclis’te polis intiharlarını gündeme getirdi. TBMM Genel Kurulu’nda "Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”nin dünkü görüşmeleri sırasında söz alan Filiz, şunları söyledi:

'GÜNDE BİR POLİS İSTİFA EDİYOR'

"Resmî kaynaklara göre, son on yılda istifa eden polis sayısı 3 bin 109 yani neredeyse her gün 1 polisimiz istifa etmiştir. Ayrıca, 2021 yılında 109, 2022 yılının ilk beş ayında ise 25 polisimiz intihar etmiştir. Son olarak geçen hafta, Şırnak'ta görev yapan Özel Harekât Polisi Alparslan Soylu kendisine ağır hakaretler ve küfürler ederek mobbing yapan polis müdürlerinin ismini vererek intihar etti. Notundaki 'Yaratan Rabb'imiz intihar eden beni ve cümlesini affetsin, dua edin. Ben aç susuz yaşarım ama onuruma, şerefime yapılan aşağılamayla yaşayamam' ifadeleri üzerinde ciddiyetle durulmalıdır. Kaybettiğimiz tüm polislerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabır ve polis teşkilatımıza başsağlığı diliyorum.

Konuyu siyasetin dışında değerlendiriyor, ilgililerin gerekli hassasiyeti göstermelerini bekliyor, Genel Kurulu saygılarımla selamlıyorum."

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER