Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Podyelışev: Batı, Türkiye´yi kendisiyle Rusya arasında tercihe zorluyor

Rusya İstanbul Başkonsolosu Andrey Podyelışev´e, Türk-Rus ilişkilerine sağlamış olduğu katkıdan dolayı, ASKON tarafından plaket takdim edildi. Toplantıda konuşan Podyelışev ??Türkiye, Batı ile mi yoksa Rusya ile mi beraber yürüyecek?´ tartışmaları bizzat

Podyelışev: Batı, Türkiye´yi kendisiyle Rusya arasında tercihe zorluyor

Rusya Federasyonu İstanbul Başkonsolosu Andrey Podyelışev´e, Türk-Rus ilişkilerine sağlamış olduğu katkılarından dolayı, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) tarafından plaket takdim edildi. İstanbul Davutpaşa´da bulunan ASKON Genel Merkezi´nde gerçekleşen toplantıda konuşma yapan Başkonsolos Podyelışev, 2015´te yaşanan uçak krizinin ardından iki ülkenin birbirlerinin çıkarlarını gözeten bir ortaklık yürüttüğüne işaret ederek ?Ticaret hacmimizin daha çok artması lazım. Ama bazı aksaklıklar sürse de biz ortak yolu bulup, birbirimizi anlayarak bu sorunları birer birer çözüyoruz. Türkiye ve Rusya arasında diyalog yüksek seviyede devam ediyor. Bizim devlet başkanlarımız kadar sık görüşen iki devlet başkanı bulmak zordur? dedi.

Rusya Federasyonu İstanbul Başkonsolosu Andrey Podyelışev´e, Türk-Rus ilişkilerine sağlamış olduğu katkılarından dolayı, ASKON tarafından plaket takdim edildi.

?TÜRKİYE ?BATI İLE Mi YOKSA RUSYA´YLA MI YÜRÜYECEK´ TARTIŞMALARINI BİZZAT BATI´NIN KENDİSİ OLUŞTURUYOR´

Türkiye ile Rusya´nın işbirliğinin hızla arttığına işaret eden Başkonsolos Podyelışev ?Basında zaman zaman ?Türkiye, Batı ile mi yoksa Rusya ile mi beraber yürüyecek?´ tartışmalarına rastlıyorum. Bu bakış açısı Batı tarafından oluşturuluyor ve aynı bakış açısı eski Sovyet ülkelerine de kabul ettirilmeye çalışılıyor. Halbuki Rusya, 1990´lı yıllardan başlayarak Avrupa Birliği ve Batı ülkeleriyle ilişkilerini geliştirmeye yönelik çalışmalara başladı. ?Doğu İşbirliği´ adını koydukları ve Avrupa Birliği tarafından 2010 yılında başlatılan bir program, eski Sovyet ülkelerine Batı´nın avantajlarını gösterip, Batı´nın avantajları daha yüksek, çokmuş gibi Rusya´dan kopmalarını istiyorlardı. Halbuki, Rusya Federasyonu açık bir şekilde Avrupa Birliği tarafına hareket etme ve işbirliği geliştirme isteğinde oldu. Zira, biz diyaloğun eşit ve adaletli bir şekilde devam etmesinden yanayız? ifadelerini kullandı.

Devamı >>>



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER