Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Planınızı yapın!

Dugin´den Türkiye´ye uyarı...

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin´in danışmanı Aleksandr Dugin, Türkiye´yi ABD´den gelecek ekonomik yaptırımlara karşı uyardı.

Türkiye´yi darbeden bir gün önce ?Orduda hareketlilik var? diye uyaran Rus stratejist, Türkiye´yi yeniden uyardı ancak bu kez darbe değil, ABD´den geleceğini iddia ettiği ekonomik yaptırımlara karşı...

?TÜRKİYE´NİN BATI´YLA İTTİFAKI SONA ERDİ´

Irak´ın işgali ve ABD´yle yaşanan krizin ardından (Tezkere krizinden bahsediyor), Ankara yeni tehlikenin Batı olduğunu anladı. Batı, Türkiye´yi arasına almak istemiyor. ABD, Kürtleri destekleyerek Türk ulus devletine tehdit oluşturuyor. Erdoğan, hem Müslümanlar hem Batı´yla ittifak yaptı. Sonuç? Darbe girişimi... ABD darbeyi, İslamcı ideolojiyi, FETÖ´yü kullanarak organize etti. Davutoğlu´nun Suriye politikası da bir başka örnek. Yine İslamcı ve Batıcı fikirlerin karışımıydı. İşlerin geldiği nokta Erdoğan´a Batı´yla ilişkilerin bittiğini gösterdi.

?ERDOĞAN NE KADAR BAĞIMSIZSA O KADAR BATI´NIN HEDEFİ´

Hem o hem Erdoğan´ın bağımsız politikaları. Erdoğan ne kadar çok özgür olmak isterse, o kadar çok Batı´nın hedefi oluyor. Eğer Türkiye tek parça kalmak istiyorsa bunu Batı kampının içinde yapamaz. Meclis´e o bombaları Rusya yağdırmadı.

?PUTİN´İ ERDOĞAN KONUSUNDA İKNA ETTİM´

Evet, yardımlarım oldu çünkü savaşın eşiğine gelmiştik! Ama başkanımız öyle ikna edilecek birisi değil. Putin, rasyonel ve realist biri. Eğer bazı konuda deliller varsa, değerlendirir.

?PUTİN´İ DARBEYİ DESTEKLEMESİ İÇİN İKNAYA ÇALIŞTILAR´ 

Türk ordusunu hafife aldılar. Ergenekon ve Balyoz´dan sonra orduda Erdoğan´ı destekleyecek kimsenin kalmadığını düşündüler. Fakat ordudaki Kemalistler Erdoğan´ı destekledi. CIA ayrıca o gece Rusya ve Türkiye arasındaki iletişim kanallarını kesmeye çalıştı.

Putin´i Türkiye karşıtı bir pozisyon almaya iknaya çalıştılar. Erdoğan´dan başka bir liderin daha iyi olacağını, iç savaş çıkacağını ve Rusya´nın bu savaşı kendi lehine kullanabileceğini söylediler. CIA Putin´in etrafındaki etkili isimleri organize etti. Fakat Putin ikna olmadı. Çünkü bu Türkiye´nin sonu demekti. Daha önce söyledim, darbe sonrası için Kürtler isyan çıkarma hazırlığı yapmıştı.

?ABD ZAYIF NOKTANIZI KULLANMAYA ÇALIŞACAK´

Pek çok faktörü bir araya getirecekleri bir strateji izleyeceklerini düşünüyorum. Mesela etnik çatışma, ekonomik-sosyal tehditler, siyasi ve askeri elit içerisinde Erdoğan karşıtı huzursuzluk yaratmak. Amerikalılar bütün zayıf noktaları kullanmaya çalışacaktır.

Kesinlikle bütün ekonomik ilişkileri kullanacaklar. Sürekli saldırı altında olacaksınız. İran´a, Rusya´ya yaptırım uygulanıyor. O kadar eminim ki Türkiye´ye de yaptırım uygulayacaklar. Ekonominizi kurtarmak için B planı yapmalısınız.

?ASIL HEDEF KARLOV DEĞİL ERDOĞAN´DI´

Kesinlikle. Rusya´nın tepkisi tabii ki bu sefer farklı oldu. Düşünebiliyor musunuz; elçisi öldürülüyor ve Rusya hiçbir şey yapmıyor. Çünkü her şey gayet açıktı. Asıl hedef elçi değil Erdoğan´dı. CIA mı kullandı bilmiyorum ama FETÖ´nün yaptığı açıktı. Erdoğan´a güveniyoruz ve artık Rusya´yı Erdoğan´a karşı provoke etmek kolay değil.

?ABD, KÜRDİSTAN´I ÖNCE SURİYE´DE KURMAK İSTİYOR´

İran, Türkiye, Rusya, Suriye ve Irak... Hepimiz bir araya gelir ve Kürtlere onları tatmin edecek bir şey önerirsek kendi güvenliğimizi sağlarız. Kürt kimliğini bastırmamalıyız. Çünkü biz böyle yaptıkça ABD´nin ve İsrail´in eline düşüyorlar. İyi savaşıyorlar; Amerikan emperyalizminin kuklası olmalarını engellemeliyiz.

 

Kaynak: Habertürk



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER