Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

PKK/YPG İnsan Hakları İhlallerine Bir Yenisini Ekledi

PKK’nın Suriye kolu olan YPG kontrolü altındaki bölgelerde insan hakları ihlallerine devam ediyor. En son babası ÖSO mensubu olan bir genç kızı zorla alıkoydu. Kaynak: PKK/YPG İnsan Hakları İhlallerine Bir Yenisini Ekledi

PKK/YPG İnsan Hakları İhlallerine Bir Yenisini Ekledi

2011’de Esed rejimine karşı başlayan devrim süreciyle beraber oluşan istikrarsızlıktan kurnazca faydalanan PKK’nın Suriye kolu YPG kısa sürede birçok bölgeyi kontrolü altına aldı. Özellikle Suriye’nin kuzeyindeki bölgeleri hızlı bir şekilde ele geçiren örgüt ABD, Rusya ve birçok Avrupalı devlet tarafından askeri, siyasi ve finansal olarak destekleniyor.

Örgüt bünyesinde 30 bin militan bulunuyor, bunların 10 bini YPJ’li (YPG’nin kadın kolu) kadın militanlardan oluşuyor.

YPG militanları geçtiğimiz günlerde Rahef Hasan Salih isminde 21 yaşındaki Humuslu bir genç kız, Tel abyad’daki ailesine giderken Aynisa bölgesinde  babasının Özgür Suriye Ordusu mensubu olduğu bahanesiyle zorla alıkoydu.

Suriye halkına en az rejim kadar zulmeden örgüt, insan haklarını hiçe sayıp suç dosyasına her geçen gün yeni bir cürüm eklemekte. Batı medyası tarafından “demokratik ve barışçıl özgürlük savaşçıları” olarak lanse edilen YPG/YPJ militanlarının işledikleri suçlar uluslararası kamuoyunda gündeme gelmiyor. Çocukları dahi kapsayan zorunlu askerlik yasasından keyfi tutuklama ve infazlara kadar birçok hukuksuzluk örtbas ediliyor. BM ve İnsan Hakları İzleme Örgütü raporlarından derlenen bilgilere göre, Suriye'de 2013'den bu yana YPG/PKK, çocukları savaşçı olarak kullanarak savaş suçu işledi. BM'nin raporuna göre, YPG/PKK, 2016’da bünyesinde 46 çocuk savaşçı bulundururken, bu sayı 2017’de 224’e çıkmıştı.

Tüm bu hukuksuzluklarla beraber ayrıca bölgedeki aktivistler El Hol kampındaki vahşete de dikkat çekiyor. Bölgedeki Kızılay yetkililerinin açıkladığı rakamlara göre 2019 yılı içerisinde El Hol kampında 371'i çocuk en az 517 sivil yaşamını yitirdi. Ölümlerin başlıca sebebinin yetersiz beslenme, yeni doğanlar için yetersiz sağlık hizmetleri ve hastalıklar olduğu ifade ediliyor.

70 bin kişinin zorlu şartlarda yaşadığı kampta insani kriz yaşanıyor.

Kaynak: haksozhaber.net



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER