Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

PKK’nin yoldaşı ANTIFA da ABD’de çukur kazıyor!

Washington eyaletine bağlı Seattle’da düzenlenen gösterilerde PKK’nin yandaşı ANTIFA adlı sol grup barikat ve hendekler kurarak özerlik ilan etti.

PKK’nin yoldaşı ANTIFA da ABD’de çukur kazıyor!

PKK yoldaşı ANTIFA, Washington eyaletine bağlı Seattle’da özerklik ilan ederek belediye binası, meclis ve polis merkezini işgal etti. Şehrinin merkezinde geniş bir bölgeye barikat ve çukur kurarak kontrol altına alan ANTIFA üyesi gruplar bölgeye girişe “özgür bölge”, “şu anda ABD’den çıkıyorsunuz” pankartları astılar.

Seattle şehrinin merkezinde geniş bir bölgeyi barikatlar kurarak kontrol altına alan ANTIFA adlı grup protestoculara silahlı koruma çağrısı yaptılar. Polis karakolunu tahrip eden göstericiler, kurdukları barikatlarda silahlı devriyeler bulundurmaya başladı.

ŞEHRİ GERİ ALIN

Washington Valisi Demokrat Jay Inslee ve Seattle Belediye Başkanı Demokrat Jenny Durkan’a tepki gösteren Trump, “Şehrinizi geri alın. Almazsanız, ben alırım. Bu bir oyun değil. Bu çirkin anarşistler acilen durdurulmalı. Hızlı hareket edin.” çağrısında bulundu. Trump, “Radikal solcu Demokratlar tarafından yönetilen Seattle, iç teröristlerin egemenliğine geçti. Kanun ve nizam!” ifadesini kullandı.

ANTİFA NEDİR?

Kökeni itibariyle "anti faşist" ifadesinin kısaltılmış hali olan Antifa hareketi, ilk olarak 1930'lu yıllarda Nazi Almanyası'nda ortaya çıktı. Hareket, "Yeterince tepki gösterilseydi Adolf Hitler ve Naziler asla Almanya'nın başına gelemezdi." fikrine dayanırken, grup için "sol eğilimli", "anti-faşist" ve "militan siyasi aktivistler" gibi nitelendirmeler de kullanılıyor.

1970'lerin sonu ve 1980'lerin başında, ABD'de Orta Batı bölgesi başta olmak üzere neo-Nazilere karşı örgütlenmeye başlayan hareket, esnek kadro yapısıyla bazı eyaletlerde büyümeye çalıştı. Neo-Nazi, neo-faşist, beyaz ırkçı ve ırkçı hareketlere karşı çıkan hareket, son yıllarda dünyadaki konjonktüre de bağlı olarak, "alternatif sağa" karşı da bir direniş olarak öne çıktı. 2000'li yılların başından itibaren bir süre kabuğuna çekilen hareket, Trump'ın başkan seçilmesinin ardından yeniden sokaklara çıktı.

Antifa, Trump'ın Ocak 2017'deki "başkanlık yemini" töreni döneminde birçok yerde protesto düzenlerken, 2017'de Virginia'nın Charlottesville kentinde beyazların üstünlüğünü savunanların gösterilerinde yaşanan şiddet olaylarında bir kez daha sahaya indi. Trump, Floyd'un öldürülmesinin ardından birçok kentte düzenlenen protestolardaki yağma ve şiddet olaylarından da Antifa'yı sorumlu tuttu ve hareketi "terör örgütü" ilan edeceğini belirtti.

PKK’YLA İŞBİRLİĞİNDE

ANTIFA’nın terör örgütü PKK ile ilişkileri de bulunuyor. Örgütün ABD ve Avrupa’daki üyeleri Suriye’de PKK/PYD saflarında çatışmalara girdi. Batılı orduların himayesinde silah, bomba, keskin nişancı ve sabotaj eğitimi aldı. ANTIFA, Batı’daki parlamentolarda PKK/PYD’ye siyasi destek sağlıyor. ABD Savunma Bakanlığı’nın ANTIFA adlı örgütün terör örgütü PKK ile işbirliğine sessiz kalması da taraflar arasında ortaklığı gündeme getirmişti.



Anahtar Kelimeler: yoldaşı ANTIFA çukur kazıyor!

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER