Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

PKK´dan HDP´ye çok konuşulacak teklif

Yeni Özgür Politika´da Selahattin Erdem mahlasıyla yazan Kandil´deki yöneticilerden Duran Kalkan HDP´ye ´halkın içine çekilme´ çağrısı yaptı.

PKK´dan HDP´ye çok konuşulacak teklif

PKK´nın Avrupa´daki yayın organı Yeni Özgür Politika´da Selahattin Erdem mahlasıyla yazan örgütün Kandil´deki yöneticilerinden Duran Kalkan HDP´ye "halkın içine çekilme" çağrısı yaptı. Son siyasi gelişmelerin ardından Hükümet´e yakın kesimlerden HDP´nin kapatılması çağrısı yapılmıştı.

"AKP ve MHP el ele vererek HDP´yi sindirmek için her türlü saldırıyı ölçüsüzce yürütmektedir" diyen Kalkan devamında önerisini şöyle açıkladı:

"Bu durumda HDP için tek yol kalmaktadır: Halkın içine çekilmek ve yerelden demokrasiyi inşa etmek! Zaten demokrasinin gereği de kendi kendini yönetmek değil midir? HDP bunu yapar mı, yapmaz mı, kuşkusuz biz bilemeyiz. Ancak düşük AKP hükümetinin ´Herkes benim emrime göre hareket edecek´biçimindeki dayatmasına karşı yapılması gereken tek doğru şeyin, yerelden herkesin, tüm köy, mahalle, kasaba ve şehirlerin ´Biz kendi kendimizi yönetmek istiyoruz´ diyerek irade beyanında bulunması olduğu açıktır. Aslında gerçek demokrasi ve tek doğru demokratik tutum budur."

HDP´nin kapatılması çağrısı yapıldığı günlerde Kalkan´In önerisi dikkat çekti.

DEMİRTAŞ´I DA ELEŞTİRDİLER

Aynı gazetede Murat Çakır da HDP Lideri Selahattin Demirtaş´ı eleştirdi.

"Demirtaş konuşmasında Erdoğan´ın ´saraya bağlı özel gladio örgütüyle darbe yaptığını´ vurguladı" diyen Çakır, devamında şunları söyledi: "Bu tespit Türkiye solunun bir kısmında da yaygın olan ve her gelişmeyi Erdoğan´la kişiselleştiren anlayışla örtüşmektedir. Benzer bir görüş, Türkiye´nin ´Pakistanlaştığını´ ileri sürmektedir. Bunlar yanlıştır ve kahve falı ile hava durumunu tahmin etmek kadar anlamlıdır."

Çakır "yanlış teşhis, yanlış tedaviye yol açar. Günümüz koşulları altında HDP´ye önemli görevler düşmektedir. HDP en başta siyasetini doğru analizlere oturtmalıdır. Aksi takdirde yanılgılar, yenilgilere dönüşür, ki bunun sonuçlarına herkes maruz kalacaktır." dedi.



Anahtar Kelimeler: konuşulacak teklif

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER