Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

PKK, Kürdistan Bölgesi'nin ekonomik gelişimini engelliyor

​Kürdistan Duhok Valisi Ali Teter, düzenlediği basın toplantısında PKK'nin Behdinan bölgesindeki varlığından dolayı yüzlerce köyün boşaldığını bunun da Kürdistan Bölgesi'nin ekonomisine darbe vurduğunu söyled

PKK, Kürdistan Bölgesi

PKK’nin Kürdistan Bölgesi'ndeki varlığının etkisine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Duhok Valisi Teter, Kürdistan Bölgesi ekonomisinin ana sorunlarından birinin PKK’nin bölgedeki varlığının Türkiye ile çatışmalara sebep olması ve bundan dolayı yüzlerce köyün boşalması olduğunu kaydetti.

“PKK'nin Şengal’deki sorunların sebebi olduğu gibi Kürdistan’ın diğer parçalarında da sorunun kaynağı olduğunu dile getiren Teter, "Maalesef Kürdistan Bölgesi’nde Behdinan bölgesindeki yüzlerce köyün boşalmasına sebep oldu. Bu da Kürdistan Bölgesi’nin ekonomisine büyük bir yük oluyor” ifadelerini kullandı.

"PKK, Kürtlerin değil başkalarının isteğini dikkate alıyor"

“PKK, Kürt güçleri hariç herkesin isteğini dikkate alıyor” diyen Eli Teter, "Başka güçler kendisinden bir yerden çekilmesini istediğinde hemen çekiliyor. Irak hükümetinin isteği doğrultusunda Şengal’den, Türkiye’nin isteği doğrultusunda Afrin’den çekiliyor ancak Kürt güçleri söz konusu olduğunda aynı durum olmuyor” dedi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER