Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

PKK Kürdistan Bölgesi´nde bulunan şehirlere iniyor!

PKK´lilerin dağları terk edip Kürdistan Bölgesi´ndeki il, ilçe ve kasabalara inmeye başladığı belirtiliyor.

PKK Kürdistan Bölgesi´nde bulunan şehirlere iniyor!

PKK´lilerin dağları terk edip Kürdistan Bölgesi´ndeki il, ilçe ve kasabalara inmeye başladığı belirtiliyor.

Son dönemde, Kürdistan Bölgesi topraklarında Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile PKK arasında yaşanan çatışmalarda birçok sivil yaşamını yitirmişti. Gözlemciler, PKK´nin şehirlere yönelmesinin Kürdistan Bölgesi için büyük tehlike arz ettiğini ifade ediyor.

K24´e konuşan Duhoklu gazeteci Hamza Reziki, ?PKK´nin Kürdistan Bölgesi topraklarında olması büyük bir tehlikedir. Bu daha önce de kanıtlandı. Türkiye´nin savaş uçaklarının bombardımanı neticesinde sınır bölgelerinde yaşayan onlarca sivil yaşamını yitirdi? dedi.

Gazeteci Zinar Tovi ise, son dönemde PKK´nin sınır bölgelerden şehir merkezlerine inmek için çaba gösterdiğini kaydederek, ?Tehlike sadece sınır bölgelerindeki köyler için geçerli değil, kentler için de tehlike oluşturuluyor? ifadelerini kullandı.

PKK´nin sivil halkın yaşamının tehlikeye girmesini önemsemediğini vurgulayan Tovi, sivil halkın bu nedenle birçok defa çatışmaların kurbanı olduğunu dile getirdi.

Siyasetçi Bedirhan Zaviteyi de, PKK´nin eylemlerinin Kürdistan Bölgesi idaresi için tehlike arz ettiğini söyleyerek, ?PKK, şuan mağaralardan şehir merkezlerine, kasaba ve ilçelere yöneliyor. Türkiye, PKK´yi terör örgütü olarak gördüğü için PKK´nin eylemleri Türkiye´nin Kürdistan Bölgesi´ndeki askeri eylemlerine davetiye çıkarıyor? diye konuştu.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER