Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

PKK-Demirtaş polemiği devam ediyor: “Ukalalık yapma”

Demirtaş’ın Mersin’deki polisevi saldırısını kınamasıyla başlayan PKK-Demirtaş polemiği devam ediyor.

PKK-Demirtaş polemiği devam ediyor: “Ukalalık yapma”

PKK, Mersin’deki polisevi saldırısını kınayan Selahattin Demirtaş ile HDP’yi isim vermeden eleştirmişti. PKK’dan “Kürt halkını ve değerlerini korumak için kendini feda edenlerin, hangi gerekçeyle olursa olsun düşman diliyle kınanması ancak sindirilmişlikle ifade edilebilir. Bu dili kullananlar halkın değerlerini temsil etmiyor” açıklaması gelmişti.

Demirtaş bunun üzerine Twitter hesabından şu cevabı vermişti:

“Demokratik siyasette ısrar edeceğiz, geri adım atmamızı kimse beklemesin. Mahallenin ‘delisi, popülisti, tek adamı, sinmişi’ ya da karşı mahallenin ‘teröristi, katili’ olarak yaftalanmayı göze alıyorum. Konforlu alanlarından ‘siyaset’ yapanların çıtları çıkmasa da, tek başıma bile kalsam inandığım doğruları savunmaktan asla vazgeçmeyeceğim.”

PKK’dan Demirtaş’a isim verilmeden bir karşılık daha geldi. PKK’nın medya organına konuşan PKK liderlerinden Duran Kalkan, Mersin’deki saldırıyı yorumlarken şunları söyledi:

“Devrimci demokratik güçler açısından, Kürt halkı, kadınları, gençleri, yurtseverlik çizgisi, devrimci demokratik çizgi açısından da esas çizgi budur. Ölçü bu, doğru çizgi, öncü çizgi bu. Ne olacak? O zaman gücün yetiyorsa sen de öyle ol, gücün yetmiyorsa gücün yettiği kadar ama yapanlara dua et, karşı çıkma, kendi kendine konuşma, ukalalık yapma. Kimsenin ukalalık yapmaya hakkı yoktur.”

“Demirtaş bu şekilde devam ederse parti dışına itilir”

Öte yandan gazeteci İsmail Saymaz, Halk TV’nin internet sitesindeki yazısında, bir HDP yöneticisinin kendisine Demirtaş’ın HDP’den ayrı ve bir adım önde görünmesinden rahatsızlık duyulduğunu belirttiğini ve şunları söylediğini aktardı:

“Demirtaş, bu şekilde devam ederse parti dışına itilir. Cezaevinden çıktığında bir panele bile sokmazlar. Hiçbir yerde konuşamaz. Bugünkü ruh hali böyle.”

Saymaz yazısına şöyle devam etti:

“HDP’li yönetici, Demirtaş’ın geçen nisan ayından beri PKK’ya karşı açıkça tavır aldığını ve bu tutumunu cezaevine giden HDP’lilere de açıkladığını kaydederek, ‘Çok cesur bir hamle. Ama büyük risk aldı’ diyor.”

Saymaz’ın bu yazısına, HDP grup başkanvekilleri Saruhan Oluç ile Meral Danış Beştaş ve HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel sosyal medya hesaplarından tepki gösterdi.

“Böyle bir HDP yöneticisi olamaz”

Temel, İsmail Saymaz’ı etiketleyerek “HDP’de herkes, hele de yetkili olanlar açık kimliği ile konuşur, kendini gizleyerek konuşmaz. İsmini gizleyerek konuşuyorsa HDP’li değildir. Yetkili hiç değildir” mesajını paylaştı.

HDP Grup Başkanvekili Oluç, “Kendini gizleyip parti içine nifak sokmaya çalışan, kendini bilmez böyle bir HDP yöneticisi olamaz. Bu kabul edilir bir söz de değildir. Nokta” paylaşımında bulundu.

Beştaş ise şunları yazdı:

“Bu dil HDP’nin, hele ‘yetkili’ denilecek kişilerin dili değil, olamaz. Denilecek bir şey varsa açık söylüyor HDP ve tüm çalışanları. Gerisi nifak sokma ve demokratik mücadeleyi geri çekme çabaları olur. Beyhudedir.”



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER