Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Piyasaların gözü Amerika’da..

ABD’den seçim sonuçları gelmeye devam ederken Dolar/TL, Asya piyasalarındaki sığ işlemlerde güne sınırlı yükselişle başladı.

Piyasaların gözü Amerika’da..

ABD’den seçim sonuçları gelmeye devam ederken Dolar/TL, Asya piyasalarındaki sığ işlemlerde güne sınırlı yükselişle başladı.

Kur, ABD’den ilk sonuçların gelmesiyle dalgalı bir seyir izledi. Çarşamba günü 8,52 seviyesinin üzerini test eden dolar/TL kuru, aynı gün içerisinde 8,40’lı seviyeleri de gördü. Dolar endeksi yatay seyrederken Euro/Dolar paritesinde sınırlı bir yükseliş görüldü.

ABD başkanlık seçimlerinde açıklanan son sonuçlara göre Demokrat Aday Joe Biden 264 delegeye ulaşırken, mevcut başkan Trump’ın 214 delegesi bulunuyor. ABD seçim sistemine göre başkanlık için 270 delegeye ulaşılması gerekiyor.

Altın, Joe Biden ABD’nin bir sonraki Başkanı olmaya doğru ilerlerken Cumhuriyetçilerin Senato’da çoğunluğu koruyacağına dair beklentilerle, ons başına 1,900 doların üzerinde yatay seyretti.

Fed kararı bekleniyor

Küresel piyasalarda, ABD’de başkanlık seçimine ilişkin sonuçların halen kesinleşmemesi nedeniyle belirsizlik ve oynaklık artarken, bugün açıklanacak ABD ve İngiltere merkez bankalarının faiz kararı yatırımcıların odağında bulunuyor.

ABD’de şu ana kadar açıklanan resmi olmayan sonuçlara göre, Joe Biden’ın 264, Donald Trump’ın 213 delegesi olsa da Trump’ın kampanya ekibinin bazı eyaletlerde sonuçları mahkemeye taşıması belirsizliklerin bir süre daha devam edebileceği endişelerine neden oluyor.

ABD’de başkanlık seçimlerinde 538 delegenin yarıdan bir fazlası olan 270 delegeye ulaşan isim başkanlık koltuğuna oturmaya hak kazanıyor.

New York borsası, ABD’de 59. başkanlık seçimlerinin kazananı henüz belli olmamasına rağmen dün teknoloji hisseleri öncülüğünde alıcılı bir seyir izledi. Dow Jones endeksi yüzde 1,34, S&P 500 endeksi yüzde 2,15 ve Nasdaq endeksi yüzde 3,85 değer kazanırken, dolar endeksi ise 93,0-94,3 bandında dalgalı bir seyir izlemesinin ardından günü 93,4 seviyesinde tamamladı.

Analistler, dün açıklanan hizmet sektörü verilerinin ekonomideki toparlanmanın yavaşladığına işaret etmesine karşın seçim sonrasında ekonomik teşvik paketinin yeniden gündeme geleceğine ilişkin beklentilerin piyasaları pozitif etkilediğini bildirdi.

Devamı >>>



Anahtar Kelimeler: Piyasaların Amerika’..

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER