Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Piyasalar reform paketini bekliyor

Hükümetin ekonomide atacağı yeni adımların Çarşamba günü açıklanacağı belirtildi. Açıklanacak reform paketi dolar kurunun da yönünü belirleyecek.

Piyasalar reform paketini bekliyor

Dolar kuru için yeni bir kritik haftaya girildi. Hazine ve Mailye Bakanı Berat Albayrak katıldığı bir televizyon programında seçimden sonra reform sürecine girileceğini söyleyerek 8 Nisan haftasında genel bir çerçeve ortaya koyacaklarını belirtmişti. Reform paketinin açıklanacağı kritik günün 10 Nisan Çarşamba olduğu açıklandı.

Piyasalarda 31 Mart Yerel Seçimlerinin sona ermesinin ardından dolar kurundaki sert hareketlerin azalması bekleniyordu. İstanbul yerel seçimlerindeki belirsizlik ve ABD ile yaşanan S-400 kriziyle karşılıklı gelen yeni söylemler dolar kurunun seçimlerden sonra da hareketliliğin devam etmesine neden oldu. Dolar kuru için yeni haftanın en önemli konusu ise Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından Çarşamba günü açıklanacak ´Reform paketi´ olarak gözüküyor.

DOLAR KURU İÇİN KRİTİK GÜN ÇARŞAMBA

Çarşamba günü piyasalar tarafindan enflasyon, işsizlik, ve faiz konularında önemli kararlar alınacağı bekleniyor. Berat Albayrak tarafından yapılacak Reform paketi kapsamındaki açıklamalar  dolar kurunun da seyrini belirleyecek. Türkiye ekonomisinin gelecek dönemde atacağı adımların belirtilecegi çarşamba günü dolar kurunda da ciddi dalgalanmalar meydana gelebilir.

 

 DOLAR KURU GÜNCEL FİYATI

Geçtiğimiz haftayı son saatlerdeki yükselişle 5.6240 TL seviyelerinde kapatan dolar kuru yeni haftanın ilk iş gününe yükselişle başladı. Dolar kuru şu sıralarda 5.6410 TL seviyelerinde seyrediyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER