Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

PİA; cezaevleri bir an evvel boşaltılmalıdır Kaynak: PİA; cezaevleri bir an evvel boşaltılmalıdır

Menican Gülmez insan ve Özgürlük Partisinin twitter hesabından ayrımcı infaz yasası ile ilgili açıklama yaptı, cezaevleri bir an evvel boşaltılmalıdır

PİA; cezaevleri bir an evvel boşaltılmalıdır Kaynak: PİA; cezaevleri bir an evvel boşaltılmalıdır

 

PİA Kadın ve Gençlikten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Menican Gülmez insan ve Özgürlük Partisinin twitter hesabından (@insanozgurluk) ayrımcı infaz yasası ile ilgili videolu bir açıklama yaptı.

"Dünyanın olağanüstü bir süreçten geçtiği bu dönemde coronavirüs pandemisine karşı sosyal, ekonomik ve insani bütün önlemleri almak bir zorunluluktur. Bu bağlamda Dünyanın çeşitli ülkeleri içerde bulunan insanların sağlığını da gerekçe göstererek cezaevlerini boşaltmaktadırlar.

Böylesi bir süreçte Türkiyede devam eden infaz düzenleme yasası çalışmalarında cezaevindeki insanların sadece % 30 luk bir kesiminin yararlandırılması belli bir kesime ve amaca yönelik bir düzenleme olduğunu göstermekte ve hukukun iki temel kavramı olan eşitlik ve Adalet ile bağdaşmamaktadır.

Oysa eşitlik ilkesi gereği hukuk herkese eşit bir şekilde uygulanmalı ve daha da önemlisi hukuki iş ve işlemler Adaleti sağlamaya yönelik olmalıdır. 

Ak-parti ve Mhp tarafından hazırlanan bu yasa tasarısı mahşeri vicdanı rahatsız etmekte, toplumu kutuplaştırmaktadır.

Bu yanlış uygulamaya karşı TBMM'ye büyük bir sorumluluk düşmektedir. Başta Ak-parti ve Mhp'liler olmak üzere tüm milletvekilleri hukuka ve millete karşı sorumluluğun gereği olarak bu yasayı reddedip yeniden düzenlenmek geri göndermelidirler.

Bu adaletsizliğe karşı başta siyasi partiler olmak üzere tüm toplumsal kesimlere sorumluluk düşmektedir. İnfaz düzenleme yasası herkese eşit bir şekilde uygulanmalıdır ve cezaevleri bir an evvel boşaltılmalıdır."

Haber Azad Sitesi



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER