Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Petrol bedava olsa bile Türkiye'de 3 liraya satılır!

ABD'deki petrol fiyatlarındaki hızlı düşüş piyasaları allak bullak etti. Peki petrol fiyatlarındaki bu düşüş Türkiye'ye nasıl yansıyacak işte cevabı...

Petrol bedava olsa bile Türkiye

Koronavirüs salgını Amerika'yı vurdu. Petrol sıfı doların altına geriledi. Fiziki petrol alımlarının düşmesi sonucunda ülkedeki petrol fiyatlarını dip yapmasına neden oldu. Bu haber sonrasında düşüş eğiliminde olan dolar ve altın yönünü yukarı yönlü değiştirdi. Süreç bu şekilde işlemeye devam ederse Amerika ekonomisi çökebilir, küresel piaysalarda dolar ve altın yeni rekorlar kırabilir.

Dünya genelinde en yaygın kullanılan Brent türü ham petrolün varil fiyatı ise gün içerisinde yüzde 9'a varan azalışla 25,38 doları test etti. Şu an ise petrol sıfır (0) doların altını görmüş durumda.

PETROL 1 KURUŞ OLSA MOTORİN KAÇ LİRA OLUR?

Vergi Uzmanı Dr. Ozan Bingöl petrol fiyatı bedava veya 1 kuruşa inse bile Türkiye’de akaryakıtta maktu ÖTV alınıp onun da KDV’si hesaplandığı için 1 litre benzinin 2.97, 1 litre motorinin ise 2.41 liradan daha düşük fiyata satılamayacağını söyledi.

TÜRKİYE'DEKİ PETROL FİYATLARINI ETKİLER Mİ?

Enerji piyasası uzmanları ABD vadeli petrol işlemlerindeki hareketlerin doğrudan Türkiye’deki akaryakıt fiyatlarını etkilemeyeceğini belirtiliyor. Diğer yandan, Türkiye’nin ithal ettiği ve dünya piyasasına yön veren petrol türü Brent petrol ise yaşanan gerileme sonrası 23 dolara indi.



Anahtar Kelimeler: Petrol bedava Türkiye' liraya satılır!

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER