Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

PESKOV: NATO ÖLDÜ MÜ, YAŞIYOR MU, BUNA BİZ KARAR VEREMEYİZ, PATOLOJİ UZMANI DEĞİLİZ

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Macron’un “NATO’nun beyin ölümü gerçekleşti” sözleriyle ilgili “Biz patoloji uzmandeğiliz, bunun kararını vermek bizim işimiz değil” dedi

PESKOV: NATO ÖLDÜ MÜ, YAŞIYOR MU, BUNA BİZ KARAR VEREMEYİZ, PATOLOJİ UZMANI DEĞİLİZ

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un NATO’nun “Beyin ölümü gerçekleştiği” yönündeki açıklamasıyla ilgili gazetecilere değerlendirmede bulundu.

Peskov, “NATO yaşıyor mu, öldü mü, bedeninin hangi bölümü komada… Bu konuda karar vermek bizim işimiz değil. Biz patoloji uzmanı değiliz” dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron

© AFP 2019 / YOAN VALAT

Moskova’nın daha önce birçok kez NATO’nun cepheleşme için kurulduğunu belirttiğini hatırlatan Peskov, “Bu nedenle İttifak’ın dünyanın ve Avrupa’nın güvenliğini, istikrarını sağlamaya yönelik görevini hiçbir zaman büyütme eğiliminde olmadık. Zira İttifak bir cepheleşme, zıtlaşma, hatta saldırganlık aracı” ifadelerini kullandı.

Peskov, Rusya’nın NATO ile işbirliğini asla reddetmediğini de kaydetti.

Economist dergisine verdiği röportajda "Şu anda yaşadığımız şey NATO'nun beyin ölümüdür" diyen Macron, bunun sebebi olarak ise 'ABD ile Avrupa arasındaki koordinasyon eksikliğini' ve 'NATO'nun kilit ülkesi Türkiye'nin Suriye'deki saldırgan eylemlerini' göstermişti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER