Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Peskov, Çeçenistan’daki cenazeye tepki gösterdi

Kremlin sözcüsü Peskov, Paris yakınlarında bir öğretmenin öldürülmesini kınayarak, televizyon kanallarının farklı bakış açıları verebileceğini ifade etti.

Peskov, Çeçenistan’daki cenazeye tepki gösterdi

Doğru Haber Gazetesi'nden Riyad Makaev'in "konuya dair" haberi...

Kremlin’in sözcüsü Dmitry Peskov yaptığı bir açıklamada “Bir gün önce, Fransa'da Hz. Peygambere hakaret içeren karikatürleri gösteren bir öğretmeni öldüren Abdullah Anzorov'un cenazesiyle ilgili bir hikaye yayınlayan Grozni devlet televizyonunun bakış açısının, Kremlin'in suçu kınayan resmi pozisyonuyla hiçbir ilgisi olamaz.” ifadelerini kullandı.

Peskov konuşmasının devamında, “Devlet kanallarının farklı bakış açıları verdiğini biliyorsunuz. Bu Çeçen TV’nin verdiği bakış açısının, bu durumda doğru olabilecek tek bakış açısı ile ve bu cinayetin mutlak kınanması ve bu tür eylemlerin kabul edilemezliği konusundaki tutumla hiçbir ilgisi olamaz.” dedi.

7 Aralık'ta Çeçenistan Devlet Televizyonu ve Radyo Yayıncılık Şirketi, Abdullah Anzorov'un Çeçenistan’da düzenlenen cenaze töreni hakkında bir hikaye yayınlamıştı. Çeçen TV’nin verdiği mesajda Anzorov "provokasyon kurbanı" olarak adlandırıldı ve dindar bir şahsiyete sahip olduğu için "incinen duygularla baş edemediğini" belirtmişti.

Önceki gün Çeçenistan’da büyük bir kalabalığın katılımıyla gerçekleşen cenaze töreninin ardından Abdullah Anzorov’un naşı tekbirler eşliğinde mezarlığa taşınıp toprağa verildi. Çeçen halkı Abdullah Anzorov’u bir halk kahramanı olarak görüyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER