Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

PENTEGON: TÜRKİYE’NİN HAREKAT GÜZERGAHI ÜZERİNDEKİ GÜÇLERİMİZİN YERİNİ DEĞİŞTİRDİK

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Jonathan Hoffman, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde, Fırat Nehri'nin doğusunda yapmayı planladığı askeri operasyonun olası güzergahı üzerinde bulunan ABD askerlerinin güvenliğini sağlamak için yerlerini değiştirdi

PENTEGON: TÜRKİYE’NİN HAREKAT GÜZERGAHI ÜZERİNDEKİ GÜÇLERİMİZİN YERİNİ DEĞİŞTİRDİK

Hoffman, yaptığı açıklamada, "Ne yazık ki, Türkiye, tek başına hareket etmeyi tercih etti. Bunun sonucunda da Suriye'nin kuzeyindeki ABD güçlerini, güvenliklerini sağlamak adına Türkiye'nin olası operasyon güzergahının dışına çıkardık. Şu aşamada Suriye'de bulunan güçlerimizin sayısında herhangi bir değişiklik yapmadık" dedi.

ABD'nin şu anda Suriye 1000 civarında askeri bulunuyor. Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ile mücadele kapsamında Suriye'de bulunan bu askerlerin önemli bir bölümü Fırat Nehri'nin doğusunda ana çatısını Kürt grupların oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) kontrol ettiği bölgede konuşlandırılmıştı.

ABD Başkanı Donald Trump ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Pazar akşamı telefonda yaptıkları görüşmenin ardından Beyaz Saray, Suriye'deki askerlerini çekeceklerini açıklamıştı. Bu açıklama, IŞİD'le mücadeleyi olumsuz etkileyeceği gerekçesiyle ABD'de tepkiye neden olmuştu.

Hoffman, açıklamasında ayrıca, Trump'ın Türkiye'nin Suriye'ye yönelik olası operasyonuyla ilgili Savunma Bakanı Mark Esper ve Genelkurmay Başkanı Mark Milley ile "son birkaç gün içerisinde" görüş alışverişinde bulunduğunu da ifade etti.

ABD basınında, Trump'ın anlık bir kararla askerlerin çekileceğini açıkladığı ve Pentagon'un bu karara "tamamen hazırlıksız yakalandığı" yönünde haberler çıkmıştı.

Görevden azil soruşturmasının devam ettiği bir dönemde, Trump'ın bu kararı seçmen desteğini arkasına almak için verdiği öne sürülürken, ABD Başkanı ise artık "sonu gelmeyen saçma savaşlardan geri çekilme" vaktinin geldiğini söylemişti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun: Kısa süre içinde sınırı geçeceğiz

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, gece yarısı attığı İngilizce tweet'te Türkiye ordusunun "kısa süre içinde" Özgür Suriye Ordusu ile birlikte Türkiye-Suriye sınırını geçeceğini yazdı.

Altun, Washington Post gazetesi için kaleme aldığı makalesini paylaştığı tweet'inde "YPG militanlarının iki seçeneği var: Ya kaçarlar ya da IŞİD'e karşı verdiğimiz mücadeleyi aksatmalarını durdurmak zorunda kalırız" ifadesini kullandı.

@fahrettinaltun tarafından yapılan numaralı Twitter paylaşımını geçin

Fahrettin Altun@fahrettinaltun

The Turkish military, together with the Free Syrian Army, will cross the Turkish-Syrian border shortly.

YPG militants have two options: They can defect or we will have stop them from disrupting our counter-ISIS efforts.https://www.washingtonpost.com/opinions/2019/10/08/world-must-support-turkeys-plan-northeastern-syria/ …

Opinion | The world must support Turkey’s plan for northeastern Syria

Turkey, which has NATO’s second-largest army, is willing and able to take the lead now in the fight against ISIS.

washingtonpost.com

3.131

01:15 - 9 Eki 2019

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER