Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Pendik'te Ali Baba Cemevi'ne saldırı

İstanbul Pendik'te bulunan Ali Baba Cemevi'ne kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırı düzenlendi.

Pendik

İstanbul Pendik'te bulunan Ali Baba Cemevi'nin arka penceresi gece yarısı kimliği belirsiz kişiler tarafından kırıldı. Saldırının Alevilerin 'Yas-ı Matem' ayı olarak nitelediği Muharrem Ayı'nda gerçekleşmesi toplumsal fay hatlarına yönelik provokatif saldırı olarak algılandı.

Saldırıyı Facebook hesabından duyuran Tahir Aslandaş Dede, "Bu gece İstanbul/ Pendik'te Ali Baba Sultan Cemevi'nin arka penceresi kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından kırılarak Cemevi'ne saldırı yapılmıştır. Gereken araştırma ve inceleme yapılmaktadır" dedi.

HDP'Lİ KENANOĞLU: AÇIKLAMA BEKLİYORUZ

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu da saldırıyla ilgili Twitter hesabından yaptığı açıklamada İstanbul Valiliği'ni etiketleyerek, "Pendik’te Ali Baba Cemevi'ne gece saldırı düzenlenmiş. Her bir sokağın kameralarla izlendiği bir ortamda umarım 'tespit edemedik' demeyeceksin. Tespit edemediklerinizin 'bilgi dahilinde' yapılan işler olduğunu biliyoruz. Açıklama bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

AKILLARA ALTINDAĞ OLAYLARINI GETİRDİ

Ali Baba Cemevi'ne yapılan provokatif saldırı, yakın zamanda Ankara'nın Altındağ ilçesinde Suriyeli göçmenlerin iş yerleri ve evlerine yapılan saldırıları hatırlattı. Altındağ'da bir grup Suriyeli göçmen ve Türkiyeli genç arasında çıkan kavga sonucu 18 yaşındaki Emirhan Yalçın'ın bıçaklanarak hayatını kaybetmesinin ardından yüzlerce kişi Suriyelilere ait dükkân ve evlere saldırmış, çok sayıda mesken ve iş yeri zarar görmüştü.



Anahtar Kelimeler: Pendik' Cemevi' saldırı

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER