Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Pazartesi günleri müsaadenizle…

Ocak Medya yazarı Sişnan Eskicioğlu, dijital ortamda, kendi okuruna sağlıklı bilgi sunabilmek için, konu ile ilgili bazı işlerinden dolayı, bundan böyle Pazartesi günleri yazı yazmayacağını ve yorumda bulunmayacağını belirtiyor.

Pazartesi günleri müsaadenizle…

Münih Güvenlik Konferansı’ndaki Libya için ambargoda kararlılık…’ESKİCİOĞLU

‘Aşırı sağcı terör hücresi çökertildi. Aralarında bir de polis memuru vardı…’ 

Bu konular aslında bugün için ele alacağım konulardı. Bildiğiniz üzere haftanın ilk gününde başta Almanya olmak üzere Avrupa’dan haberleri hem aktarıp ve hem de yorumlarımı sizlere sunuyordum. 

Hepinizin bildiği üzere dijital medya hızla gelişiyor. Gazeteler artık internet üzerinden takip ediliyor, okunuyor. Gazete okumak isteyenler için gazetelerin internet sayfaları ya da köşe yazılarının derlendiği sayfalardan bütün yazarlara ulaşmak mümkün. 

Yaşları bizden daha genç olan kuşakların dünyaları da daha farklı. Onlar için artık TV ‘out’, internet kanalları ‘in’. Sosyal medya sitelerinden tutun da, videoların paylaşıldığı mecralara kadar engin bir dünya var gençler için. 

Ve artık kimse bilgisiz değil, çünkü artık ‘google’lamak gibi bir öğrenme yöntemi var. Bilgi sahibi olunmayan konularda, bir tıkla konuyla ilgili yüzlerce kaynağa ulaşmak mümkün hale geldi. 

Kimileri buna ‘bilgi kirliliği’ diyorlar, haklılar da bir bakıma. Çünkü reklam verme sayesinde bazı siteler üst sıralarda yer alıyorlar ve insanlar da bu siteleri tıklayarak okumalarda bulunuyorlar. Bu siteler de, toplumu yönlendirmek istedikleri şekilde bilgi ve haber veriyorlar. 

Bilgi çok ama bu bilgiler nasıl kullanılmalı? 

Reklam

Hele de gençler için ‘işin aslı ne’ kabilinden yöntemler çok daha önemli. Hangi konuyu ele alırsak alalım, o kadar çok yorumlanmış bilgiler var ki…. 

O hale geldi ki, teyit edilmiş bilgi veren siteler ön plana çıktı. 

Yeni kuşakların bilgi edinme kaynaklarındaki ‘at izi, it izi belirsizliği’ sebebiyle Pazartesi günleri sizlere yazılarımı aktarmaya bir süre ara vereceğim. 

Uzun zamandır ekipman tedariğini yapmış olmama rağmen zamansızlık sebebiyle gerçekleştiremedim. Bir ekibim olmadığı için de bütün bunları kendi başıma becerebilmem ve sonuca ulaştırmam gerekiyor. Takdir edersiniz ki yaşını almış birisi olarak, hızına ulaşılamayan bu internet dünyasında üretim yapmak için de hazırlık yapmak gerekiyor. Bir video hazırlamak için bile saatler gerekebiliyor…

Bu sebeple Pazartesi günleri bu çalışmalar için yoğunlaşmak ve yeni kuşaklara ‘işin aslı ne’ kabilinden bilgiler sunmak ve onlara farklı pencereler açmayı hedefliyorum. 

Ümit ediyorum kısa zamanda sesli ve görüntülü kayıtlarda biraz birikim oluşturarak yayınlama safhasına geçerim ve sizleri de haberdar ederim. 

Pazartesi günleri için izninizle…

Sevgi ve Bilgiyle kalın 



Anahtar Kelimeler: Pazartesi günleri müsaadenizle…

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz