Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Paris’te Ahmet Kaya Kültür Merkezi yakınlarında silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var

Paris'te bulunan Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi'ne yönelik düzenlenen silahlı saldırıda 3 kişi öldü, 4 kişi yaralandı.

Paris’te Ahmet Kaya Kültür Merkezi yakınlarında silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var

Fransa'nın başkenti Paris'te silahlı saldırı meydana geldi. Saldırıda, Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi'nin hedef alındığı açıklandı.

Saldırının düzenlendiği 10'uncu bölgenin belediye başkanı Alexandra Cordebard, "Saldırı, Enghien Sokağı'nda bulunan Kürt toplum merkezinde ve Kürt merkezinin karşısındaki bir restoran ile bir kuaförde meydana geldi" dedi.

Enghien Sokağı'nda, çok sayıda dükkan ve kafenin bulunduğu biliniyor.

Saldırının ardından Paris Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamaya göre saldırıda 3 kişi öldü, ikisi ağır olmak üzere 4 kişi yaralandı. Saldırganın da yaralı halde hastaneye kaldırıldığı açıklandı.

Başsavcı Laure Beccuau, 69 yaşındaki saldırganın gözaltına alındığını açıklarken, saldırganın daha önceden Fransız polisinin radarına girdiği iddiasını da doğruladı.

Açıklamada, saldırının ırkçı saiklerle düzenlenmiş olabileceği ihtimalinin inceleneceği belirtildi.

KÜRTLERİN YAŞADIĞI BÖLGELERDE GÜVENLİK ÖNLEMİ

BFM TV kanalı, saldırganın kimliğinin Fransız yetkililer tarafından bilindiğini duyurmuştu. Buna göre, saldırgan bir yıl önce bir göçmen kampına da kılıçla saldırı düzenledi. Saldırı sebebiyle hapiste bulunan saldırganın 12 Aralık'ta hapisten çıktığı ve 'silah taşıma yasağı' bulunduğu belirtildi.

Kanal soruşturmayı yürüten güvenlik görevlilerine yakın bir kaynaktan aktardığına göre, Paris'te Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı bölgelerde güvenlik önlemleri artırıldı.

Fransız gazeteci Thibaut Chevillard ise saldırganın 1953 doğumlu bir Fransız vatandaşı ve emekli bir tren kondüktörü olduğu bilgisini paylaştı.

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, olay yerine gideceğini açıkladı. Darmanin, saldırıyı "dramatik" diye niteledi.

PARİS BELEDİYE BAŞKANI: HEDEF KÜRT TOPLUMU

Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada "Kürt toplumu ve tüm Parisliler, aşırı sağcı biri tarafından gerçekleştirilen bu saldırının hedefi oldu" dedi.

Öte yandan saldırganın, 2021 yılındaki kamp saldırısı sonrasında cinayete teşebbüs suçlamasıyla yargılandığı ancak 12 Aralık günü, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı belirtiliyor. Le Monde'a göre, saldırgana aynı zamanda yurtdışına çıkış ve silah bulundurma yasağı da getirilmişti.

Fransız basınının işaret ettiği 2021 saldırısında, Paris’teki Bercy Parkı'nda çadırlarda yaşayan düzensiz göçmenlere, uyudukları saatlerde kılıçlı saldırı düzenlenmişti. Saldırgan kılıcıyla çadırları kesmeye başlamış, kendisini engellemek isteyen iki Sudanlı göçmeni de kılıç darbesiyle yaralamıştı.

'KÜRT TOPLUMUNA DAYANIŞMA DİLEKLERİMİ İLETİYORUM'

Saldırganın “Yabancılardan bıktık” dediği de iddia edilmişti. O tarihte, Paris Büyükşehir Belediyesi'nin mültecilerden sorumlu Başkan Yardımcısı Ian Brossat saldırıyı "ırkçı" diye nitelemişti. Aynı saldırganın serbest bırakılıp bir yıl sonra bu kez Kürtleri hedef almasının ardından, Brossat'tan yine tepki geldi.

Fransız yetkili, "Bu herif, Bercy Parkı'ndaki göçmen kampına bir yıl önce kılıçla saldırmasına rağmen serbest bırakılmıştı. O olayda yaralananlarla yaptığım temaslar hâlâ hatırımda. Bugünkü saldırıdan ötürü derinden sarsılan Kürt toplumuna dayanışma dileklerimi iletiyorum" dedi. 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER