Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

PARÇALANMA ANAYASASI HAZIR!

Parçalanmaya razı edilen Suriye´de anayasal zemin oluşturulmaya başlandı? Hazırlanan taslağın içeriğine Millî Gazete ulaştı?

PARÇALANMA ANAYASASI HAZIR!

Suriye´de parçalanmanın anayasası için ön hazırlıklar başladı. 2011´den bu yana küresel güçler eli ile çıkarılan iç kargaşa sonrası harap olan Suriye, sonunda parçalanmaya ve bölünmeye razı geldi. Bir süredir rejim ve muhalefet temsilcilerinden oluşan Suriye Anayasa Komitesi, hazırlanan yeni anayasanın taslağında sona geldi.

TASLAK, FEDERASYON VE ÖZERKLİĞE HAZIRLANIYOR

Gazetemiz kaynaklarından ulaşılan bilgileri göre Suriye´de idari ve siyasi anlamda bir merkezi yönetimin oluşmamasının üzerinde hemfikir olunarak hazırlanan taslak ile federalizm ve özerklik tartışmaya açılacak. Böylece Suriye, ilk aşamada rejim güçlerinin elinde bulunan bölge, Suriyeli muhaliflerin elinde bulunan bölge ve YPG terör örgütünün elinde bulunan bölgeler olmak üzere üç başlı bir hal alacak.

OTONOM TERÖR YÖNETİMİ

Bunun işaretleri ise hem anayasa hazırlık taslağında yer alan, ?Suriye tek uluslu ve tek dinli bir ülke değildir´ ifadesinde hem de Şam yönetimi yetkilileri tarafından, Suriye´nin kuzeyi ile ilgili, ?Kuzey Irak benzeri bir otonom yapı olabilir´ açıklamalarında ortaya çıkıyor. Ayrıca Suriye´nin kuzeyinde YPG güdümünde bir yapı oluşturulması için ABD´nin dışında Rusya´nın da Şam yönetimi ile temaslarda bulunduğu gelen bilgiler arasında.



Anahtar Kelimeler: PARÇALANMA ANAYASASI HAZIR

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER