Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Papa, Şengal’e neden gitmedi?

Papa’nın IŞİD’den kurtarılan Şengal’e gitmemesi dikkat çekti.

Papa, Şengal’e neden gitmedi?

Gazeteci Erdal Er, YouTube kanalında gazeteci Zehra Doğan ile Papa’nın Kürdistan Bölgesi ziyaretini ve Şengal’e neden gitmediğini konuştu.

Zehra Doğan, “Papa’nın Irak Kürdistanı’na gelmesi ve Kürt liderlerle görüşmesi oldukça önemliydi. Bu bir bakıma Kürtlere verilen statü açısından dünyaya önemli mesajlar veriyordu. Papa’nın özellikle vurgulu bir şekilde Kürt demesi, Kürdistan demesi, Kürdistan’da dini bakımdan özgürlük olduğunu söylemesi, Kürtlerin farklı dinlere ne kadar hoşgörülü yaklaştığını ifade etmesi Ortadoğu gibi bir coğrafyada çok önemliydi. IŞİD tarafından yıkılmış bir kilise içerisinde, o yıkıntılar arasında ayin yapıyor olması burada farklı dinlere sahip insanlar açısından önemli bir mesajdı. Sadece Hristiyanlar için değil, birçok farklı dine sahip insanlar için önemliydi” dedi.

Papa’nın Şengal’e gitmemesinin ve Ezidi haklarla bir araya gelmemesinin tuhaf karşılanan bir durum olduğuna dikkat çeken Doğan, “Sadece sembolik bir iş için gelmiş, görevini yapmış ve gitmiş gibi gözüktü. Belki de bu yüzden anlamını bulamadı” ifadelerini kullandı.

Er, “Belki de Türkiye faktörü devreye girdi. Çünkü nihayetinde Papa’nın Güney Kürdistan’a gelmesinin en önemli yanı Güney Kürdistanı ve Kürtleri görünür kıldı dünyada. Bu dini bir ziyaret olmakla birlikte aynı zamanda politik bir ziyaret. Belli ki bundan sonrası için dünya Irak’la ilgili, Güney Kürdistan’la ilgili, Kürtlerle ilgili başka planlara sahip. Rojava’dan temsilciler kabul edilebilirdi” ifadelerini kullandı.

Erdal Er  “Bu geziyi planlayanlar bunu bilerek yok saymışlardır, bu da acı bir durum” diye ekledi.

Kaynak: nerinaazad.cc/tr



Anahtar Kelimeler: Şengal’ neden gitmedi?

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER